Kenianen verwachten mooi avocadoseizoen met goede prijzen

"Het Keniaanse avocadoseizoen is langzamer van start gegaan dan verwacht," zegt Dipesh Devraj, commercieel directeur van de Keniaanse avocado-exporteur Keitt Exporters. "Het langverwachte Keniaanse avocadoseizoen is officieel begonnen op 24 maart, slechts enkele dagen geleden. De start van het seizoen was trager dan verwacht, als gevolg van de droogte in de regio, waardoor de oogst en de start van het seizoen werden vertraagd. Met het begin van de regens in de afgelopen weken verwachten we een verbetering van de droge stof, de grootte van het fruit en de algemene kwaliteit van de avocado's gedurende dit seizoen."

Hoewel de regens veel Keniaanse teeltbedrijven hebben geteisterd, is Keitt erin geslaagd om goed te zorgen voor de bedrijven onder zijn controle, legt Devraj uit. "Onze teeltbedrijven zijn in goede staat, ondanks de klimatologische uitdagingen waarmee de regio in het recente verleden werd geconfronteerd. Daar zijn verschillende redenen voor. We hebben duurzame methoden voor het opvangen van water ingevoerd, waaronder het opvangen van regenwater. We verminderen het gebruik van conventionele meststoffen en gaan over op de bereiding van onze eigen compost van biologisch afval om onze inzet voor duurzame praktijken verder te waarborgen."

Ondanks de uitdagingen met het weer verwacht Keitt een positief seizoen. De exporteur heeft ook geprobeerd de telers onder zijn paraplu bewust te maken van de duurzame praktijken. "We hebben ons gericht op ecologische en sociale duurzaamheid op onze eigen bedrijven en breiden dit uit naar onze afnemers. Dit doen we om hen te informeren en voor te lichten over het belang van milieubehoud via de Rainforest Alliance accreditatie. Ondanks de uitdagingen verwachten we een geweldig avocadoseizoen met gunstige prijzen voor de gangbare rassen," besluit Devraj.

Voor meer informatie :
Dipesh Devraj
Keitt Exporters Limited
+254 722 204 391
dipesh@keitt.co.ke 
www.keitt.co.ke 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.