Jamaica exporteert eerste lading kokosnoten

JP Farms heeft aangekondigd met succes 3.000 kokosnoten te hebben verscheept naar winkels in New York en Connecticut. De zending, die een combinatie bevat van JP's in Jamaica geteelde groene bananen en droge kokosnoten, zal naar verwachting in de laatste week van maart aankomen. Dit is een opmerkelijke prestatie voor het bedrijf, dat meer dan 1.000 kokospalmen heeft op meer dan 20 ha tuinbouwgrond in St Mary.

In december vorig jaar maakte JP Farms bekend dat het met een klant uit Connecticut de export van kokosnoten aan het verkennen was en van plan was naar andere gebieden uit te breiden. Het bedrijf heeft onlangs andere exportmogelijkheden voor zijn kokosnoten onderzocht. Ter voorbereiding op deze nieuwe exportfase heeft het bedrijf in 2022 een Jamaica Agricultural Commodities Regulatory Authority (JACRA) kokosnootexportvergunning verkregen.

Bron: jamaica.loopnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.