Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christian Cuvellier, Oliver:

"Ondanks economische situatie blijft Peruaanse mango's vlot verkopen"

Het Peruaanse mangoseizoen is in volle gang. Oliver, een grote importeur van exotisch fruit en groenten gevestigd op de MIN markt van Rungis, verhandelt ook Peruaanse mango's. "We bevinden ons op dit moment op het hoogtepunt van het mangoseizoen dat altijd begint in november en eindigt in mei. De mango's uit Peru zijn de meest verhandelde mango's, die door klanten het meest worden gewaardeerd. Tijdens het seizoen hebben we gedurende 6 maanden een regelmatige aanvoer en kunnen we profiteren van een kwaliteit die beter is dan elders. Daarom proberen we het seizoen zo lang mogelijk te laten duren", vertelt commercieel directeur bij Oliver Christian Cuvellier.

Kleine daling in consumptieaantallen
Op dit moment is er wat betreft alle exotische producten sprake van een algemene daling ten aanzien van de consumptieaantallen. "Exotische producten zijn producten met relatief hoge prijzen die maken dat de situatie op de markt onvermijdelijk enigszins lijdt onder de huidige inflatie en de consumptiekeuzes van de consumenten. Dit geldt met name voor de mangoprijzen die met meer dan € 6/kg tamelijk hoog zijn. In tijden van inflatie zijn deze prijzen aanvaardbaar voor de consumenten die aardig wat te besteden hebben, maar voor de gemiddelde consumenten ligt het ingewikkelder. We denken ook dat de keuze voor lokale producten voor Franse consumenten een steeds belangrijker criterium wordt. Hoewel dit niet erg voor de hand ligt, heeft deze trend de consumenten ertoe aangezet andere keuzes te maken, ten koste van exotische producten."

Ondanks de kleine daling ten aanzien van de consumptieaantallen als gevolg van de huidige economische situatie, verloopt het Peruaanse mangoseizoen voor Oliver vrij goed. "De handel in Peruaanse mango's blijft vlot verlopen en de vraag naar de Peruaanse herkomst is nog steeds goed."

Voor meer informatie: 
Christian Cuvellier 
Oliver
30 rue Montpellier
94550 Rungis Complexe 
Mob.: +33 6 07 48 80 42 
Christian@oliver-exotics.com  

Publicatiedatum: