FAO: Mondiale export tropisch fruit -5%

Uit een recent rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties blijkt dat de wereldexport van tropisch fruit in 2022 met 5% is gedaald. Het gaat daarbij vooral om mango's, ananassen en avocado's. Papaja's daarentegen zouden in dezelfde vergelijking met 1% zijn gegroeid.

Een van de belangrijkste redenen voor de daling was de kleinere oogst in Mexico, aangezien een storm in juni en de droge omstandigheden in de belangrijkste teeltgebieden van het land tot verlaging van de oogst hebben geleid. Niettemin is ook in Mexico de oogst van papaja's gestegen dankzij de uitbreiding van het areaal.

Wat de prijzen betreft, vertoont de gemiddelde eenheidswaarde van deze vier belangrijkste tropische vruchten een algemene opwaartse trend. Deze stijging ging echter gepaard met een stijging van de teeltkosten, als gevolg van de gestegen kosten voor inputs en het vervoer, waardoor de marges vooral in de eerste helft van vorig jaar kleiner werden.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.