Gevangenen aan de slag voor Thaise fruitexporteur

Een exportbedrijf voor fruit in de centrale provincie Chantaburi heeft 30 gevangenen ingehuurd in zijn pakstation om het tekort aan arbeidskrachten aan te pakken. De directeur van de Tung Benja Correctional Institution in Chantaburi, Thitinai Patikabut, heeft 30 goed opgevoede gevangenen aan het werk gezet bij de Orasa Fruit Company in het Combang subdistrict van de provincie.

Thitinai meldde dat deze kans op werk mogelijk werd gemaakt door een memorandum van overeenstemming tussen de gevangenis en het bedrijf dat vorige maand tot stand kwam. Thitinai verklaarde dat alleen gedetineerden die voor het eerst in de gevangenis zaten en nog minder dan drie jaar en zes maanden te gaan hadden, in aanmerking kwamen voor werk buiten de gevangenis.

"Het fruitseizoen is aan de gang in Thailand, en ook ons bedrijf kampt met een personeelstekort. Deze gevangenen hebben ons goed geholpen. We zijn ook bereid hen in dienst te nemen zodra ze vrij zijn. Ik denk dat ze een kans verdienen. Ik hoop dat andere bedrijven hetzelfde doen als wij," zei Monthon Pariwat, directeur van Orasa Fruit Company.

Bron: thethaiger.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.