Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria is goed voor meer dan 70% van de wereldwijde teelt van yams

Volgens het National Root Crops Research Institute is Nigeria goed voor meer dan 70% van de wereldwijd oogst van yams. Nnamdi Eke-Okoro, directeur/HOD, Crop Research Operations Department, NRCRI, verklaarde dit woensdag tijdens een workshop voor belanghebbenden in Abuja over de herpositionering van yams als exportgewas. Hij zei dat Nigeria de grootste producent is van yam, cassave en zoete aardappel met respectievelijk 34, 59 en 30 ton.

Eke-Okoro zei dat de havenautoriteit en andere belanghebbenden in het land moeten samenwerken om de wereldstandaard te bereiken: "NRCRI kan samenwerken met andere instanties om de yam-exportketen te versnellen en het aantal afwijzingen van onze producten in het buitenland te verminderen."

Eke-Okoro zei dat het belang van NRCRI in de exportketen niet genoeg kan worden benadrukt. Volgens de onderzoeker is er een interessante belangstelling van de buitenlandse markten naar yams en breiden zij hun assortiment geleidelijk uit.

Bron: von.gov.ng

Publicatiedatum: