Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije grootste fruitleverancier van Oekraïne

Volgens Bohdan Dukhnytskyi, een senior onderzoeker van de afdeling Landbouweconomie en internationale integratie van het Nationaal Onderzoekscentrum "Institute of Agrarian Economics", heeft Oekraïne in 2022 220.000 ton fruit uit Turkije geïmporteerd, het grootste aantal onder de andere landen die deze producten leveren.

Hij merkte op dat Turkije ten minste de laatste vijf jaar de belangrijkste leverancier van fruit en noten aan Oekraïne is gebleven. In 2022 bedroeg het aandeel van Turkije in de waarde van de binnenlandse fruitinvoer 30,7%. In het algemeen bedroeg de invoer van fruit en noten in Oekraïne in 2022 663 miljoen dollar, oftewel 21% minder dan in 2021 (835 miljoen dollar).

Oekraïense bedrijven kochten veel fruit in Ecuador: 13,4%. Veel kleinere leveringen kwamen uit Griekenland (6,3%), Colombia (5%), Spanje (4,7%), Costa Rica (4,6%) en Egypte (4,3%). Samen waren deze zeven landen goed voor 69% van de waarde van de invoer van producten van deze groep in Oekraïne in 2022.

Bron: ukrinform.net

Publicatiedatum: