Senegalese mangotelers bereiden zich voor op exportseizoen

"Senegalese mangotelers bereiden zich voor op de start van het exportseizoen in juni, met een verwachte toename van de afzet," zegt Mohamed Mbengue van Unionagri Des Niayes.

Volgens de teler heeft het seizoen alle ingrediënten voor succes. "De klimaatomstandigheden waren zeer goed, met gebruikelijke temperatuurniveaus, voldoende zonuren en goede regenval. Dit kwam tot uiting in de kleuring, die 70% rood bereikte, en in de maten van 7 tot 12. Dit belooft ook veel goeds voor een uitstekende smaak."

"De goede weersomstandigheden en de sterke vraag hebben de telers ertoe aangezet hun areaal uit te breiden," voegt Mohamed eraan toe. "We zijn van een opbrengst van 1.000 ton vorig jaar naar 1.700-1.800 ton gegaan die we dit jaar verwachten. Alle telers hebben hun areaal uitgebreid, omdat de Senegalese Kentmango een goede reputatie in de wereld heeft verworven."

"Door hun uiterlijk en maat is het grootste deel van de teelt geschikt voor supermarkten. We hebben ook kalibers met een even goede smaak die bestemd zijn voor de bewerkende mango- en sapsector," vervolgt Mohamed.

Wat de prijzen betreft, verwacht de teler geen verandering. "We houden de prijzen op hetzelfde niveau als vorig seizoen. Onze betalingsvoorwaarden zullen echter strenger zijn. Vorig jaar werden we getroffen door onbetaalde leveringen, ook al hielden we ons aan de leveringsvoorwaarden en waren de kwaliteitsrapporten bij levering goed. We zullen veiliger betalingsvoorwaarden eisen."

De teler levert vooral op de Europese markten. "Wij leveren aan Nederland,
Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en in mindere mate aan Noord-Afrika en het Midden-Oosten. We willen onze in Europa geleverde hoeveelheden vergroten, aangezien we over alle nodige certificeringen beschikken en zeer concurrerende prijzen bieden voor een superieure kwaliteit, vergelijkbaar met mango's uit Brazilië of Peru."

Voor meer informatie:
Mohamed Mbengue
Unionagri Des Niayes
+221 77 179 04 19
niayesunionagrides@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.