1,3 miljoen porties

Lidl doneert jaarlijks 600 ton groenten en fruit aan Voedselbanken

Lidl gaat jaarlijks 600.000 kg groenten en fruit doneren aan Voedselbanken Nederland. Bij de voedselbanken is er grote behoefte aan verse groenten en fruit, omdat voor de klanten van de voedselbanken het kopen hiervan niet meer haalbaar is. 600.000 kg staat gelijk aan ruim 1,3 miljoen porties groenten en fruit.

Deze donatie werd bekend gemaakt tijdens het jubileumdiner in de Kookfabriek in Utrecht waar Lidl en Voedselbanken Nederland hun 10-jarige samenwerking vierden. Het diner werd georganiseerd door Lidl voor 100 vrijwilligers van de Voedselbank. Lidl-medewerkers kookten op de dag van ‘Nederland Doet’ samen met TV-kok Sandra Ysbrandy voor de gasten en serveerden de diners. Lidl maakte ook bekend dat zij de Voedselbanken blijven steunen voor een ongelimiteerd aantal jaren. Daarmee wordt de samenwerking voortgezet die startte in 2013 toen Lidl de eerste landelijke partner van Voedselbanken Nederland was.
 
Samenwerking wordt nog intensiever
Quirine de Weerd, Senior Manager Social Responsibility en Relations van Lidl, over de samenwerking: “De komende jaren doneren we aan de voedselbanken jaarlijks 600.000 kg groenten en fruit. Dat is een forse toename. Lidl heeft haar logistieke processen verder verbeterd en meer mankracht ingezet waardoor overgebleven groente en fruit tijdig naar de voedselbanken kan. Vicevoorzitter Tom Hillemans van Voedselbanken Nederland licht het belang van de donaties toe: “Met deze donatie kunnen 1,3 miljoen porties groenten en fruit klaar gemaakt worden. Dit past bij het streven van Voedselbanken Nederland om alle Nederlanders die tijdelijk voedselhulp nodig hebben, te voorzien van gezond en lekker voedsel.”

Gezinnen helpen en voedselverspilling voorkomen
Sinds de start van de samenwerking in 2013 doneert Lidl structureel groente en fruit aan de 173 voedselbanken in Nederland. Groenten en fruit dat aan het eind van de dag niet meer verkocht kan worden in de supermarkten, wordt geselecteerd voor de voedselbanken. De overgebleven groenten en fruit die nog vers zijn, krijgen daardoor een nieuwe bestemming en worden niet verspild. Naast het steunen van de voedselbanken wordt op deze manier ook voedselverspilling tegengegaan. Dit sluit aan bij de ambities van Lidl op het gebied van het terugdringen van voedselverspilling.

Alle hulp is welkom
Voedselbanken Nederland ziet de vraag om voedselhulp de afgelopen tijd toenemen. Hulp in de vorm van voeding is welkom, evenals gelddonaties en vrijwilligers om te helpen bij de 173 lokale voedselbanken met 519 uitgiftepunten. Lidl vraagt haar leveranciers ook te doneren aan Voedselbanken Nederland wanneer er een productiefout is geweest zonder invloed op de kwaliteit. Bijvoorbeeld als er een fout op de verpakking staat, waardoor het product in de supermarkten niet meer verkocht kan worden. Lidl-klanten kunnen bijdragen door hun statiegeld te doneren aan Voedselbanken Nederland. Afgelopen jaar doneerden zij 428.880 euro. Tijdens het jubileumdiner mocht 538 DJ Frank Dane als ambassadeur van de Voedselbank de cheque in ontvangst nemen.

Bron: Voedselbanken Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.