Meer dan 1,3 mln ton Colombiaanse avocado en exotisch fruit naar EU en VS

De Colombiaanse exporteur van avocado en exotisch fruit, Cean Global, verklaart dat hij in seizoen 2023 1.152.000 ton avocado en 150.000 ton ander exotisch fruit naar Europa en de VS zal exporteren. Volgens CEO Monica Posada is er echt goede vraag in deze, twee van 's werelds grootste markten, naar hun producten.


Monica Posada, CEO van Cean Global

"Onze exportraming voor het seizoen 2023-2024 is 1.152.000 ton avocado en 150.000 ton exoten. De markt vraagt veel naar exotisch fruit en avocado, nu we mensen meer over ons product informeren, groeit de vraag en onze producten worden zeer goed ontvangen", aldus Posada.

Cean Global is gespecialiseerd in het leveren van Hass avocado's. 95% is conventioneel en 5% biologisch. Europa is hun belangrijkste markt, gevolgd door de VS. In Europa zijn de belangrijkste afnemers Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland. Ze exporteren ook vele tonnen exotisch fruit naar deze markten.

"Voor de Hass avocado zien de prijzen er goed uit en voor sommige exoten is de tendens dat de prijzen met het seizoen meegaan. De export van een aantal soorten exotisch fruit zoals passiefruit, blauwe bes en physalis vertoont een zeer goede tendens en begint een aantal goede markten te vinden, vooral in Europa," aldus Posada.

In Colombia hebben telers en exporteurs echter nog steeds te maken met hogere kosten voor gewasverbeteringsmiddelen en transport. Maar ze hebben manieren gevonden om de dure teeltkosten te overkomen, vertelt Posada. "Hoewel de aanpassing aan deze stijgingen moeilijk is geweest, hebben de telers geprobeerd biologische gewasverbeteringsmiddelen te ontwikkelen om de aankoop van bepaalde conventionele middelen te beperken. Als het gaat om het transport: de vrachtkosten zijn nog steeds hoog, hoewel de crisis de druk heeft verlaagd."

Het helpt ook dat Colombia geen aanwijsbaar seizoen heeft en jaarrond kan telen. Hierdoor kunnen zij het hele jaar door exporteren naar de wereldmarkt. Cean Global exporteert ook kruiden en bloemen.

Cean Global werkt samen met telers in heel Colombia die de avocado's en het exotische fruit met hun inbreng en onder toezicht telen volgens de vereiste wereldwijde normen. "Als bedrijf garanderen wij de kwaliteitsnormen onder begeleiding van landbouwdeskundigen, met de voorschriften van de verschillende certificeringen en ook de scheikundige analyse om de MRL's van het fruit te controleren," besluit Posada.

Voor meer informatie:
Monica Posada
Cean Global
+1 (469) 805 2589
administration@ceanglobalexport.com 
www.ceanglobalexport.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.