EBITDA van 21,7%

Dole tevreden met resultaat 2022

Dole plc heeft een "tot tevredenheid leidende financiële prestatie over het hele jaar geleverd in een uitdagende operationele omgeving" nu het de financiële resultaten voor de drie maanden en het jaar eindigend op 31 december 2022 bekendmaakt.

Hoogtepunten voor het jaar eindigend op 31 december 2022:

  • Eerste volledige jaarresultaten van Dole plc na overname
  • Goede vooruitgang geboekt met de integratie van bestaande activiteiten en rebranding van de Europese activiteiten
  • Lancering van Dole Exotics en het merk "BeExotic"
  • Publicatie eerste Dole plc duurzaamheidsverslag, met doelstellingen voor duurzaamheid op middellange en lange termijn
  • Na afloop van het jaar werd de verkoop aangekondigd van de divisie Fresh Vegetables aan Fresh Express, voor een $293 miljoen
  • Bevredigende financiële prestaties over het hele jaar in een uitdagende bedrijfsomgeving
  • Omzet over het gehele jaar van €8,7 miljard en aangepaste EBITDA van €319,3 miljoen, in lijn met de laatste verwachtingen

"We waren erg blij met een sterk laatste kwartaal. We hebben voor het vierde kwartaal een aangepaste EBITDA van 21,7% gerealiseerd en onze inkomsten en aangepaste EBITDA voor het hele jaar waren in lijn met de verwachtingen," zegt Carl McCann, Executive Chairman van Dole. "Na afloop van het jaar hebben we de verkoop van onze Fresh Vegetables-activiteiten aangekondigd. Deze verkoop zal de financiële positie van de groep versterken en de focus op onze kernactiviteiten vergroten. Met ons gediversifieerde productaanbod en brede geografische spreiding zijn wij van mening dat ons bedrijf goed gepositioneerd is voor groei. Voor het boekjaar 2023 mikken we op een Adjusted EBITDA van €330 miljoen."

Vooruitzichten en strategische prioriteiten voor het boekjaar 2023
"De bedrijfsomgeving in 2023 blijft zowel nieuwe kansen als nieuwe uitdagingen brengen. We blijven verbeteringen zien in de wereldwijde toeleveringsketens en tekenen van matiging van de inflatie, wat een positieve invloed kan hebben op onze activiteiten. We zijn echter ook getuige geweest van nieuwe weersomstandigheden, zoals kouder weer in Spanje en Noord-Afrika, die in het begin van het jaar voor uitdagingen hebben gezorgd voor importeurs in Noord-Europa."

"Binnen ons eigen bedrijf hebben we onlangs een cyberbeveiligings-incident meegemaakt dat werd geïdentificeerd als ransomware. Het incident had een beperkte impact op onze activiteiten; het was echter vooral storend voor onze Chileense en Fresh Vegetables divisie."

"Over het geheel genomen zijn wij van mening dat ons bedrijf goed gepositioneerd is voor groei in 2023. Hoewel prognoses in de huidige omstandigheden complex zijn, mikken we voor het hele jaar op een aangepaste EBITDA van €330 miljoen. Dit doel gaat ervan uit dat de divisie Fresh Vegetables geen bijdrage levert."

Klik hier om het volledige bedrijfsrapport te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.