Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"grootste verzekeraar voor open teelten"

Fusie AgriVer en BFAO een feit

Per 1 mei is de fusie tussen de verzekeraars AgriVer en BFAO een feit. Nadat recent de leden van beide verzekeraars en De Nederlandsche Bank hiervoor goedkeuring hebben gegeven, gaan ze verder onder de naam AgriVer. Hiermee is volgens beide partijen de grootste verzekeraar voor open teelten in Nederland en Belgiƫ ontstaan.

Met elk meer dan 100 jaar aan expertise zijn AgriVer en BFAO gevestigde namen in de agrarische sector. Terwijl AgriVer gespecialiseerd is in het verzekeren van glastuinbouw en akkerbouwgewassen, biedt BFAO onder de merknamen OFH, PotatoPol en OBV verzekeringen aan voor fruit- en aardappeltelers en boseigenaren. De gefuseerde organisatie zal haar leden een breed scala aan verzekeringsproducten aanbieden waaronder de Brede Weersverzekering. Daarnaast zullen innovatieve verzekeringsoplossingen en diensten worden ontwikkeld om agrarisch ondernemers te ondersteunen bij de gevolgen van extreem weer en andere ondernemersrisico's.

Gerard van Noordenburg, directeur van AgriVer, benadrukt het strategische belang van de fusie: "Het agrarisch ondernemerschap verandert voortdurend, met name door de versnelde klimaatverandering en de steeds veranderende wet- en regelgeving. Onze leden ervaren de noodzaak om hun bedrijfsvoering hierop aan te passen en ondervinden daarbij nieuwe bedrijfsrisico's. Het is van essentieel belang dat we hen blijven voorzien van moderne verzekeringsoplossingen en diensten."

De fusie bevestigt ook de essentie van beide verzekeraars: onderlinge verzekeringsmaatschappijen zonder winstoogmerk, waarbij het belang van de leden centraal staat. Marcel Rooijmans en Gert Jan van Dijk, bestuurders bij BFAO, voegen hieraan toe: "Ons principe, met elkaar de risico's van extreem weer opvangen, staat centraal. De fusie stelt ons ook beter in staat om onze kosten laag te houden en onze dienstverlening aan te passen aan de wensen van de agrarisch ondernemers van de toekomst."

Voor meer informatie:
AgriVer
Burgemeester Royerplein 8
8061 GE Hasselt
Tel: 038-4778585
[email protected]
www.agriver.com

Publicatiedatum: