Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ad Pollux, Eurofresh:

"Onrust in Düsseldorf en Keulen resulteert in grotere aanloop Duitse klanten naar Venlo"

Tholen - Hoewel de Dag van de Arbeid op 1 mei in Duitsland als een nationale feestdag nog volop wordt gevierd, wisten de nodige klanten vanmorgen toch de cash&carrygroothandel Eurofresh op Fresh Park Venlo te vinden. "Je ziet dan dat klanten in hun zondagse kleren komen winkelen en hun vrouw en kinderen een keertje meenemen", vertelt Ad Pollux. De directeur van Eurofresh verwacht ook niet dat de Duitse klandizie af zal gaan nemen. "Met name bij de groothandelsmarkten in Düsseldorf en Keulen is er best wat aan de hand. Dat merken wij in positieve zin."


Rechts: Ad met de gebakjes van de aardbeien

De groothandel, die eerder dit jaar haar 25-jarig bestaan vierde, is dit jaar voor het eerst goed in de Hollandse aardbeien gestapt. "Dat was een productgroep waar nooit zoveel aandacht aan was besteed, maar dankzij een samenwerking met één van de telers hier uit de regio is dit opgepakt. En dit loopt prima. Deze teler teelt het ras Inspire, een volzoete aardbei van Nederlandse bodem. De vraag was zo groot, dat we er nog een teler bij hebben moeten zoeken", vertelt Ad.

Foto rechts: Kevin Geurtjens is sinds 1 februari de nieuwe bedrijfsleider van Eurofresh

De Nederlandse en Belgische kasgroenten vormen bij Eurofresh altijd een groot aandeel van de omzet. "Paprikaprijzen zijn goed op het moment, de tomaten waren vandaag wat minder in prijs. De komkommerprijs komt uit een diep dal, maar gelukkig voor de telers begint die markt nu wat omhoog te krabbelen", vervolgt Ad. "Ook de slasoorten waren lange tijd extreem goedkoop, maar met name de bonte soorten zijn nu ook aangetrokken."

Ook de vraag naar asperges komt momenteel goed op gang. "Voor ons is dit geen groot product, maar wel een leuk product. De meeste klanten hebben hun eigen boertjes waar ze de asperges halen, maar we hebben een aantal telers die dagelijks hun handel komen brengen", vertelt de directeur van Eurofresh. "Verder is de bloemkoolmarkt opvallend. Die prijzen zijn extreem hoog, maar ze zijn dan ook bijna niet te krijgen."

Voor meer informatie
Ad Pollux.
Eurofresh
Mob: +31 (0)6 11180209
[email protected]
www.eurofresh.nl