Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Thermohoes verlengt houdbaarheid en vermindert temperatuurschade"

De nieuwe thermohoes van Ecocool biedt een basisbescherming voor alle temperatuurgevoelige producten in het transport, met name in de luchtvracht. De oplossing is vooral geschikt voor de bescherming van groenten en fruit, zachtfruit en gesneden bloemen en kreeg tijdens de eerste beursaanwezigheid van de verpakkingsspecialist uit Bremerhaven op de Fruit Logistica een positieve respons.

"De goede vraag naar onze nieuwe thermohoes, onze isolatieboxen en dataloggers bevestigt dat we met ons productportfolio op de juiste weg zijn. De Fruit Logistica bood ons voor het eerst de gelegenheid om ook onze foodverpakkingen aan een breed internationaal publiek uit de wereldwijde fruitsector te presenteren," zegt Florian Siedenburg, directeur van Ecocool. Florian Siedenburg, directeur van Ecocool, tijdens de Fruit Logistica van dit jaar

De nieuwe thermohoes 'Eco-Breath' is consequent verder ontwikkeld op basis van de wereldwijd succesvolle farmaceutische thermohoezen van Ecocool en aangepast aan de eisen van de levensmiddelen-logistiek. De hoes bestaat uit microgeperforeerde folie op een scheur- en perforatiebestendig PP-weefsel. De reflecterende folielagen isoleren zeer effectief en beschermen zo de producten tegen hitte- en vorstschade. De microgeperforeerde structuur helpt bij het afvoeren van ethyleen dat door het rijpingsproces ontstaat en voorkomt zo ethyleengerelateerde productveroudering.


De oplossing 'Eco-Breath' werd op de Fruit Logistica voor het eerst aan de fruitsector gepresenteerd.

Verzendzakken en -dozen met isolatielaag
Ecocool presenteerde in Berlijn bovendien zijn Inno-serie: de duurzame productlijn omvat de 'Innobag' verzendzak en de 'Innobox' verzenddoos met isolatielaag. Bij beide producten is het isolatiemateriaal gebaseerd op cellulose uit de papierrecycling. "In combinatie met koelelementen zorgen de verpakkingsoplossingen ervoor dat de doeltemperatuur tijdens de verzending tussen de 24 en 48 uur onder de acht graden Celsius blijft, afhankelijk van het formaat en de hoeveelheid toegevoegd koelmiddel", benadrukt Florian. 

Innovatieve containerisolatie
Ecocool biedt ook een voordelige en eenvoudig te hanteren containerisolatie aan speciaal voor temperatuurgevoelige vrachten. In opgevouwen toestand is de oplossing uiterst ruimtebesparend en zeer eenvoudig te monteren. "Door de bekleding rondom kan de container optimaal functioneren. De binnentemperaturen liggen met behulp van de isolatie circa 10°C lager dan bij een ongeïsoleerde container. Zo worden temperatuurschommelingen beperkt en wordt condens-vorming voorkomen", zegt Florian tot slot.

Voor meer informatie:
Dr. Florian Siedenburg
Ecocool GmbH
Schiffshören 9
D-27572 Bremerhaven, Duitsland
Tel: +49 471 98692000
[email protected]
www.ecocool.de 

Publicatiedatum: