Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Prijs voor walnoten in Moldavië gestegen

De groothandelsprijzen voor gepelde walnoten op de Moldavische markt zijn in de laatste week van februari voor het eerst in 2023 gestegen. Het niveau van de gemiddelde en maximumprijzen steeg licht met ongeveer 6% tot 75-80 MDL/kg (€ 3,73-3,80/kg), melden specialisten van EastFruit.

Volgens de brancheorganisatie van walnotentelers is de lichte stijging van de prijs van gepelde walnoten niet het gevolg van een toename van de export, aangezien die er niet is. De fysieke volumes van de Moldavische walnootuitvoer, voornamelijk naar de EU en Turkije, verschilden eind februari niet van die van begin maart. De exporthandelaren hebben geen hoop op een snelle verandering in de situatie, aangezien "de traditionele kopers in de EU aangeven vele honderden tonnen onverkochte walnoten van hoge kwaliteit in voorraad te hebben".

De handelaren gaan ervan uit dat een lichte stijging van de walnootprijzen rond februari/maart uitsluitend te wijten is aan interne oorzaken. De belangrijkste orthodoxe vastenperiode is begonnen en een aanzienlijk deel van de Moldavische bevolking houdt zich daaraan. In dit verband zal de vraag naar noten en andere energierijke voeding van plantaardige oorsprong licht toenemen. Dit betekent echter niet dat de verkopers een grote kans hebben om de prijzen te verhogen.

Bijgevolg zijn er begin maart vrij veel aanbiedingen van walnoten van hoge kwaliteit tegen gematigde februariprijzen op de groot- en retailmarkten van Moldavische steden.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.