François Moran, Tropibana:

Ananasprijzen blijven ondanks vakantieperiode interessant in Frankrijk

De ananassen, afkomstig uit Ivoorkust, Costa Rica, Ecuador en Panama, worden in Frankrijk momenteel verhandeld voor prijzen van tussen de € 8 en de € 13 per verpakking voor de grote merken en tussen de € 8 en de € 10 voor de andere merken.

Door de lage temperaturen op het noordelijk en zuidelijk halfrond die het teeltproces enigszins hebben beïnvloed, hebben de beschikbare producten voornamelijk de kleur 1 of 2.

De kou heeft ertoe geleid dat de sapstroom niet goed op gang is gekomen. Dit heeft weer invloed gehad op de grootte van de uiteindelijke ananasopbrengst. 

De prijzen blijven ondanks de vakantieperiode in Frankrijk echter wel interessant voor zowel importeurs als exporteurs", vertelt François Moran van Tropibana, want: "als de prijzen te hoog zijn, wordt de overvloed aan promotieacties vermeden."

Hoewel François Moran in september 2022 nog sprak over een zeer moeilijke situatie voor de ananassector in het algemeen, "ziet het eerste kwartaal van dit jaar er toch niet zo slecht uit als gedacht, ook al zijn we nog lang niet uit de problemen".

'Patroonmatige', stabiele consumptie
De vraag blijft stabiel, net als de prijzen. Er is sprake van een 'patroonmatige' consumptie, omdat "de klanten gewend zijn 1 pallet of een halve pallet te kopen en dus doorgaan, of de prijzen nu € 10 tot 12 of  € 14 bedragen. Zolang de consumptie stabiel is en blijft, gaan onze klanten ervan uit dat de verkoop ook stabiel blijft."

Voor meer informatie:
François Moran
Tropibana
Tel. : +33 (0)620 17 20 13
f.moran@atominternational.com     
www.tropibana.fr       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.