Europese vraag naar Israëlische dadels stabiel

De huidige dadelmarkt en -vraag zijn beide zeer goed, merkte de Israëlische exporteur Avi Dugal van Agrifood Marketing op. Hij is ook blij met een zwakkere shekel die meer rendement voor de telers mogelijk maakt.

"De huidige markt, vooral in onze belangrijkste markt Europa, is zeer goed met een stabiele vraag. De prijzen zijn normaal met een vrij regelmatig seizoen achter de rug. Voor Israël verwachten we een oogst van ongeveer 57.000 ton, wat meer is dan de lage volumes van 45.000 ton van vorig jaar", aldus Dugal.

Agrifood Marketing exporteert ongeveer 1.500 ton Medjool dadels en 100 ton gele Barhi dadels. De oogst van de gewaardeerde Medjool dadels begon vorig jaar in oktober een maand later. Een late start is niet negatief, want de kwaliteit van de dadels wordt erdoor bevorderd terwijl ze langer aan de bomen hangen.Israëlische producenten en exporteurs klaagden vorig jaar dat de sterke lokale munt, de shekel, ten opzichte van de dollar en de euro de opbrengst drukte. Deze keer is de shekel iets zwakker dan de dollar en de euro, wat volgens Dugal het broodnodige rendement voor de telers ten goede komt. "Omdat de shekel momenteel niet zo sterk is, is het veel beter voor ons," merkte hij op.

 "Hoewel we een beetje vraag hebben in de aanloop naar de Ramadan, bevinden onze belangrijkste klanten zich in Europa met verkopen die gericht zijn op Kerst en Nieuwjaar," besluit Dugal.

Voor meer informatie:
Tal Dagul
Agrifood Marketing
Tel: +972 485 22749
Tald@agrifood.co.il
www.agrifood-marketing.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.