In week 5 kwam export weer goed op gang

Groei verwacht voor Peruaanse avocado-export in 2022/23

Tot en met week 5 van 2023 bedroeg de Peruaanse avocado-export van 2022/2023 in totaal 7.149 ton. Dat is 11% meer dan in dezelfde periode van vorig seizoen. "In week 5 werd 2.093 ton geëxporteerd, een stijging van 47% ten opzichte van dezelfde week in 2022", zo schrijft de Peruaanse krant Fresh Fruit.

"Tot dusverre heeft de haven van Callao 70% van de export voor zijn rekening genomen. De rest, goed voor 2.152 ton, werd vanuit Paita verzonden. Dat is bijna honderd keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar."

De belangrijkste bestemmingen waren Nederland, gevolgd door China en Rusland. "Ondanks een daling van 13% blijft Nederland de belangrijkste afnemer. China verdrievoudigde zijn import van Peruaanse avocado's in vergelijking met vorig seizoen. Rusland importeert ook weer Peruaanse avocado’s, maar iets minder dan vorig seizoen (-12%). De Verenigde Staten, die vorig jaar geen enkele Peruaanse avocado importeerden, staan meteen op plaats 4 met de aankoop van 633 ton."

"Met 890 ton blijft Profrutos Perú E.I.R.L. op de eerste plaats staan onder de exportbedrijven. Perú Resource Supply S.A.C. en EyC Export E.I.R.L. zijn nieuw in de branche en meteen goed voor een export van respectievelijk 389 en 375 ton."

Bron: freshfruit.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.