Franse regering wil dat retailers 50 dagelijkse levensmiddelen tegen inkoopprijs aanbieden

Italië: Carrefour wil voedselverspilling met 50% verminderen tegen 2025
Carrefour Italië heeft gezegd dat het zijn voedselverspilling tegen 2025 met 50% wil verminderen als onderdeel van een brede duurzaamheidsstrategie waarbij klanten, lokale gemeenschappen en liefdadigheidsinstellingen betrokken zijn. Bovendien zal AGF tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden in de 'Box Ortofrutta', die groente- en fruitartikelen bevat die uit beschadigde verpakkingen worden gehaald.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Amazon-werknemers in Coventry gaan nog zeven dagen staken
Werknemers van Amazon in een distributiecentrum in Coventry hebben aangekondigd nog zeven dagen te zullen staken om beter betaald te worden. Meer dan 310 medewerkers van een gigantisch fulfilmentcentrum in de stad in de West Midlands zullen staken op 28 februari, 2 maart en van 13 tot 17 maart, aldus de vakbond GMB.
Bron: theguardian.com 

Ierse Dunnes Stores neemt bezorgbedrijf Buymie over
Het in Dublin gevestigde bezorgbedrijf Buymie is overgenomen door de Ierse retailer Dunnes Stores, zo melden de media. De Sunday Business Post meldt dat Dunnes Stores een kans ziet om de Buymie-activiteiten overzee uit te breiden, met name in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de krant blijft Buymie opereren als een onafhankelijke entiteit en blijft CEO Devan Hughes in zijn rol.
Bron: esmmagazine.com 

Frankrijk leunt op retailers om consumenten te helpen met voedselprijzen
De regering wil dat grote retailers zoals Carrefour, Casino en de supermarktdynastieën Auchan en E. Leclerc vanaf volgende maand een karretje met ongeveer 50 dagelijkse artikelen tegen inkoopprijs verkopen. Alleen kleinere ketens zoals discounter Lidl en Systeme U, die eerder deze maand een eigen actieplan voor 150 huismerkproducten presenteerde, hebben ingestemd met het overheidsinitiatief, dat niet verplicht is. Sommige retailers, zoals Carrefour, zeggen al actie te hebben ondernomen door de prijzen voor een bepaald aantal goederen te beperken. Andere, waaronder Auchan, hebben inmiddels gereageerd met eigen initiatieven en gezegd dat de kar meer moet worden toegespitst op verse producten zoals vlees, vis, groenten en fruit.
Bron: reuters.com 

Ahold Delhaize kondigt aan dat Johan Boeijenga stopt als merkpresident van Super Indo
Ahold Delhaize maakt bekend dat Johan Boeijenga op 31 maart 2023 terugtreedt als merkpresident van Super Indo. Super Indo is het grote lokale merk van Ahold Delhaize in Indonesië, een joint venture met de Salim Group.
Bron: aholddelhaize.com 

VK: Co-op betwist juridische claim van 450 miljoen pond
De Britse Co-op zegt dat het op de hoogte was van een juridische claim van meer dan 450 miljoen pond (545 miljoen dollar) van de curatoren van The Food Retailer Operations Limited en betwist deze. De Co-op, die eigendom is van haar leden en de zevende grootste supermarktketen van Groot-Brittannië exploiteert, evenals begrafenis-, verzekerings- en juridische diensten, zei dat de vordering verband hield met transacties in 2015 en 2016, met betrekking tot de Somerfield-supermarktactiviteiten die zij in 2009 hebben overgenomen.
Bron: reuters.com 

Auchan "bevriest" de prijzen van essentiële levensmiddelen in Portugal
Auchan Retail Portugal heeft een nieuwe marketingcampagne gelanceerd waarbij ze garanderen dat de prijzen van essentiële producten zijn "bevroren". Met het initiatief "Cabaz da Poupança" biedt de retailer een selectie levensmiddelen aan tegen een vaste maandelijkse prijs, waardoor gezinnen tot 50% kunnen besparen ten opzichte van de gebruikelijke prijs. Producten zoals eieren en zuivelproducten, verse vis, vlees, diepvriesproducten, fruit, groenten en brood zijn de belangrijkste onderdelen van het initiatief, dat elke maand verandert en zowel producten van huismerken als van nationale merken omvat.
Bron: esmmagazine.com 

Deliveroo schrapt 350 banen, vooral in het VK, na daling van online bestellingen
Deliveroo gaat 350 banen schrappen omdat het aantal online bestellingen daalt. Consumenten in geldnood beperken hun uitgaven. Het bedrijf, waarvan de marktwaarde het afgelopen jaar met meer dan 40% is gedaald, zegt dat de 350 banen die op de tocht staan, overeenkomen met ongeveer 9% van het personeel.
Bron: theguardian.com 

Supermarktketen Lidl kondigt 200 nieuwe banen aan in Noord-Ierland
Supermarktketen Lidl heeft aangekondigd 200 nieuwe banen te creëren in Noord-Ierland. De banen zullen worden gecreëerd in het regionale distributiecentrum van Lidl in Nutts Corner, County Antrim en in superstores.
Bron: bbc.com 

Portugal: Continente lanceert vegan alternatief voor yoghurts
De Portugese supermarketketen Continente heeft een nieuw productassortiment gelanceerd, Vegegurtes, een nieuw vegan alternatief voor yoghurt, als onderdeel van het aanbod 'Powered by Plants'. Het nieuwe, 100% plantaardige assortiment is aangevuld met vitamine B12, D en calcium. Alle varianten worden geproduceerd in Portugal.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Just Essentials product verovert TikTok 
De Just Essentials by Asda Potato Pops (500g tas) veroveren social media als het hoofdingrediënt voor het trending TikTok-recept 'Air Fryer Salt and Pepper Potato Pots'.
Bron: corporate.asda.com 

VK: Kids Eat Free-regeling keert terug naar Tesco-cafés voor half februari
Tesco heeft aangekondigd dat ze hun Kids Eat Free-programma tussen maandag 13 en vrijdag 24 februari 2023 terugbrengen naar hun 312 cafés in het Verenigd Koninkrijk. Populaire menu-items zijn bonen of avocado op toast, vissticks, gebakken kip goujons of een sandwich. Warme hoofdmaaltijden zijn inclusief een bijgerecht met groenten en de pick n mix broodjes zijn inclusief een stuk vers fruit, dus er is de hele dag door iets gezonds te verkrijgen voor de kinderen.
Bron: tescoplc.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.