Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Raming: teelt zal met meer dan 30% stijgen

"Chinese lychee-export heeft dit jaar een prijsvoordeel"

"De belangrijkste teeltgebieden van lychees in China zijn Hainan en Guangdong en de twee teeltseizoenen lopen respectievelijk in april en midden en eind mei. Te oordelen naar de weersomstandigheden aan het begin van het teeltseizoen en de huidige bloeiperiode zal de lychee-oogst dit jaar toenemen ten opzichte van vorig jaar en het teeltgebied in Guangdong zal de teelt naar schatting met 30% verhogen," vertelt Lin Bo, de algemeen directeur van Guangdong Zefengyuan Agricultural Products.

"Hoewel het areaal in Hainan kleiner is dan dat van de teeltgebieden in Guangdong, neemt het elk jaar toe. Door de plaatselijke klimaatomstandigheden kunnen ze vroeg rijpen en op de markt komen. Verwacht wordt dat de lycheeteelt in Hainan dit jaar zal toenemen en het groeitempo kan pas na de bloeiperiode worden geëvalueerd. Van de teeltgebieden in Guangdong zal Maoming, 's werelds grootste teeltgebied voor lychees, naar verwachting ook toenemen, omdat de huidige hoeveelheid lycheebloemen met 50% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar en de huidige weersomstandigheden goed zijn."

Lychee en longan zijn de belangrijkste exportproducten van Zefengyuan. De lychees worden geëxporteerd naar Noord-Amerika, Zuidoost-Azië, Europa en andere plaatsen. "Vorig jaar was de binnenlandse oogst van lychees niet hoog, wat leidde tot hoge kosten, in combinatie met hoge verzendkosten was de exportprijs van lychees hoog. Met de verwachte toename van de teelt dit jaar zou de prijs dienovereenkomstig moeten dalen. Aangenomen wordt dat de exportprijs van lychees dit jaar gunstiger zal zijn."

Wat de exportrassen betreft, zijn de in Hainan en Guangdong geteelde rassen vergelijkbaar. De meeste lychees die over zee worden verscheept zijn van het ras Feizixiao, terwijl het bij luchtvervoer gaat om Feizixiao, Nuomici, Guiwei, pitloze lychees en andere rassen. Voor de export naar de EU wordt gebruikgemaakt van luchtvracht en zeevracht.

Bovendien heeft Zefengyuan nog niet zo lang geleden een partij mandarijnen naar Zuidoost-Azië en Noord-Amerika geëxporteerd, evenals Orah-mandarijnen naar Europa. Volgens Lin is de consumptiecapaciteit van de exportmarkt ideaal en is de zeevracht in de tweede helft van vorig jaar geleidelijk aan weer normaal geworden. De export op de Zuidoost-Aziatische markt is in wezen gelijk gebleven. De markt in andere regio's is gegroeid en de export is het grootst op kerstavond en de vooravond van het Chinese Nieuwjaar.

De producten van Guangdong Zefengyuan Agricultural Products omvatten lychee, longan, citrus en cherrytomaten en de activiteiten bestrijken alle terreinen, van aanplant en aankoop tot import en exporthandel. Het bedrijf heeft een pakstation van 10.000 m2, inclusief koelopslag en intelligente sorteerapparatuur. Haar eigen bedrijf en coöperaties hebben een areaal van meer dan 333 ha. De merknamen van lychee zijn onder andere Xiazhili, Shunli en Zelizi. Het bedrijf exporteert het hele jaar door naar Canada, Australië, de Verenigde Staten, Zuidoost-Azië en andere plaatsen en de laatste jaren zijn daar het Midden-Oosten, Afrika, de Europese Unie en RCEP-lidstaten bijgekomen. Binnenlandse coöperatieve klanten zijn onder meer Joy Wing Mau Group, Yumsun Fruit, Lotus Market en online e-commercebedrijven.

Voor meer informatie:
De heer Lin Bo
Guangdong Zefengyuan Agricultural Products Co., Ltd.
+86 139 0251 7788

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.