Peru

Druivenoogst Piura net iets hoger dan die van Ica

De druiventeelt in Piura heeft de afgelopen twee decennia een enorme vlucht genomen. Twintig jaar geleden was Ica de belangrijkste regio voor deze teelt in Peru. Aan het begin van deze eeuw begon Piura echter met de ingebruikname van duizenden hectaren onbebouwd land om de export van tuinbouwproducten te stimuleren. Een van de nieuwe gewassen waren druiven, tegenwoordig een van de belangrijkste fruitsoorten die door het land worden geëxporteerd.

Sociedad Agrícola Rapel was een van de bedrijven in het gebied die heeft bijgedragen aan deze groei. Het bedrijf met Chileens kapitaal en 35 jaar ervaring in de fruitteelt is er sinds 2011 gevestigd op de linkeroever van de rivier de Piura.

Tegenwoordig bezit het bedrijf 4.000 hectare, waarvan 80% bestemd is voor druiventeelt. Het exporteert jaarlijks gemiddeld 4.500 containers fruit. "65% van de druiven die we exporteren zijn pitloos en 35% Red Globe", vertelt directeur Pablo Eyheralde.

"We laten Ica net achter ons. Vanuit Piura worden jaarlijks 30 tot 35 miljoen kartons druiven geëxporteerd, op een nationaal totaal van ongeveer 70 miljoen", zegt hij.

De groei van deze activiteit in Piura is alleen mogelijk geweest dankzij de investeringen van bedrijven zoals Sociedad Agrícola Rapel. Volgens Eyheralde heeft het bedrijf in de voorbije 10 jaar ongeveer
$ 300 miljoen geïnvesteerd in de druiventeelt.

"Gemiddeld loopt de investering in 100 hectare druiven op tot $ 6 miljoen", zegt Eyheralde.

Bron: infomercado.pe / agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.