"Iraanse producten voor Europa"

"De Iraanse AGF-export heeft een groot potentieel dat door de sancties helaas niet wordt benut," aldus Hassan Ghobadi van de Iraanse exporteur Elishe. "Onze missie is om dit probleem op te lossen en te voldoen aan de vraag naar Iraanse producten. We hebben met succes onze klanten in Europa bereikt via onze pakstations in Dubai, waar we ook bankrekeningen in vreemde valuta hebben", voegt de exporteur eraan toe.

Dit seizoen biedt Hassan een breed scala aan verse en gedroogde groenten en fruit: "Ik heb citrus, kaki's, bieten, uien, aardappelen en dadels. Verder heb ik pistachenoten, gedroogde vijgen, amandelen, groene druiven en rozijnen, dit zijn Iraanse voedingsmiddelen die beroemd zijn over de hele wereld."

"Ons land heeft het voordeel dat het een zeer goed klimaat heeft in alle vier de seizoenen. We hebben unieke groenten- en fruitsoorten en we telen het hele jaar door zomerfruit. Dit alles biedt ons veel potentieel, maar we wachten echter op de oplossing van de politieke situatie in Iran en de opheffing van de sancties."

De situatie heeft de Iraniërs ertoe aangezet zelfvoorzienend te zijn op verschillende gebieden, waaronder verpakkingen: "Hierdoor hebben we goede kennis en ervaring kunnen opdoen, vooral in het produceren van verpakkingen. Ook op het gebied van branding zijn goede inspanningen geleverd om Iraanse producten in bulk naar andere landen te exporteren."

Momenteel doen Iraanse exporteurs alleen zaken met landen die politiek en geografisch dicht bij Iran liggen: "De meeste vraag naar onze producten is te danken aan het feit dat wij nauwe land- en zeeroutes hebben met onze buurlanden, zoals Afghanistan, Pakistan, de VAE, Qatar, Koeweit en de voormalige GOS-landen, alsmede goede politieke en economische betrekkingen met China en India," zegt Hassan.

"Maar er is een grote kloof tussen wat we kunnen doen en wat is bereikt. Ons aanbod is veel groter dan de huidige vraag. Als we ons meer op onze verpakkingen kunnen richten en als de politieke en economische omstandigheden in Iran verbeteren, zullen we grote spelers worden op de internationale AGF-markt."

Ondertussen bereikt Hassan zijn klanten door kantoren te openen in Dubai en Turkije. "Hierdoor kunnen we wereldwijd, inclusief Europa, legaal zaken doen en betalingen ontvangen. Wat ons betreft kunnen we Iraanse AGF-producten op alle bestemmingen aanbieden. We zijn momenteel op zoek naar kopers en importeurs in Afrikaanse landen, Japan en Korea," besluit Hassan.

Voor meer informatie:
Hassan Ghobadi
Elishe
Tel: +98 9351782648
info@elisheco.com
www.elisheco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.