Indiase druivenexporteurs gefrustreerd door slappe Europese markt

Nu de Europese markt bang is voor een recessie, is de export van Indiase druiven met enig voorbehoud begonnen. Terwijl de meeste Indiase druiven naar West-Azië en Bangladesh gaan, wordt op de Europese markt een hogere prijs betaald. Op 25 januari vertrokken echter slechts 157 containers met druiven uit India naar Europa. Exporteurs en telers zijn nu voorzichtig.

Gezien de lange droge periode en de afwezigheid van onvoorziene regens en hagelbuien in de druiventeeltgebieden van Nashik, Ahmednagar, Pune en sommige delen van Marathwada, hebben de telers in Maharashtra melding gemaakt van een goede kwaliteit en kwantiteit van hun oogst. Maar gezien het trage exporttempo doemt nu de vrees voor een prijsdaling op.

Dit jaar hebben tot nu toe slechts 157 containers met druiven het land verlaten met bestemming in de EU, waarbij Nederland de belangrijkste bestemming voor Indiase druiven is. Vorig jaar was dit 105.000 ton, verscheept in 7.818 containers.

Bron: indianexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.