Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druivenupdate zuidelijk halfrond

De druivenoogsten in Peru, Chili en Zuid-Afrika zijn in volle gang. Vanguard International geeft een update. 

Peru
De onrust in het zuiden van het land is bedaard, waardoor de oogst en de export kan worden hervat. Het noorden van het land heeft ongeveer 90% van de oogst van 2022-2023 achter de rug. In Ica komen de piekweken er aan.

Tot en met week 52 heeft Peru 39.681.881 kartons van 8,2 kg verladen. Dat is 1% meer dan vorig seizoen. Het noorden is verantwoordelijk geweest voor 78% van de export en heeft 13% meer volume verscheept dan vorig seizoen. Het zuiden heeft 25% minder verladen.

De toprassen tot en met week 52 waren Red Globe (21%), Sweet Globe (20%) en Allison (10%). Van Red Globe werden 7.327.704 kartons van 8,2 kg geëxporteerd tot en met week 49. Dat is 11% minder dan in dezelfde periode van vorig seizoen.

Van witte pitloze druiven werden tot en met week 52 in totaal 18.521.246 kartons verzonden, van rode pitloze druiven 11.069.470 kartons.

Chili
In week 52 verscheepte Chili 506.812 kartons van 8,2 kg, wat het totaal tot nu toe op 766.951 brengt. In Copiapó en Vallenar is men volop aan het oogsten, terwijl in Elqui en Ovalle de opbrengst nu aan het pieken is.
Afgelopen maandag werd een nieuwe raming vrijgegeven. Er worden voor dit seizoen 67.741.801 kartons verwacht. Dat is 9% minder dan vorig seizoen.

Zuid-Afrika
Dit seizoen zijn er al 13,8 miljoen kartons verladen. Het noorden van het land heeft sinds het begin van het seizoen bijna 1.000 mm regen gehad, dus de kwaliteit wordt in de gaten gehouden. Sweet Celebration™, Crimson, Autumn Crisp™, Adora™ en Scarlotta™ worden momenteel verpakt, maar de volumes zullen naar verwachting 17,7% lager liggen aan het einde van het seizoen.

In Orange River is er oogstverlies door de hittegolf in oktober en onverwachte regen op de middellate rassen. Latere rassen doen het beter, maar lang niet genoeg om de verliezen in de oogst van de rassen van het vroege en middenseizoen goed te maken. In dit gebied moet nog ongeveer 10% van de druiven worden geoogst. De volgende rassen zijn nog beschikbaar: THS, Adora, Allison™, Magenta, Sweet Celebration, Timco™ en Autumn Crisp. 

Olifants River (Pitto) heeft in december wat regen gehad, wat een aantal van de vroege rassen heeft aangetast. Ze zijn er ondertussen bezig met Ralli, Midnight en Sweet Celebration en de oogstvolumes zien er goed uit. Binnenkort starten ze ook met THS en Ivory™.

In Berg River (Le Roux) was er in december tussen de 18 en 43 mm regen gevallen, wat verlies betekende voor enkele vroege rassen, waaronder Prime, Firestar, Starlight en Tawny.

Hex Valley loopt zeven tot tien dagen voor ten opzichte van vorig jaar. Er was regenschade te zien op Prime en Starlight, maar de Arra29™, Tawny, Flame, Sable™, Arra15™ en Timpson™ werden op tijd verpakt. Nu zijn er weer minder tekenen van schade. De oogst van Midnight volgt volgende week.

Voor meer informatie:
Andrea Bava
Vanguard International USA
Tel: +1 778 908 1764
andrea@blitzme.ca  
www.vanguardteam.com

Publicatiedatum: