Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Mey, Hars&Hagebauer

"Mangomarkt herstelt na dramaweken"

Tholen - Hoewel de mangomarkt traditiegetrouw gekenmerkt wordt door hoge ups en diepe downs, waren de weken 50 tot en met 3 voor de mangomarkt volgens Henk van der Meij van Hars&Hagebauer als gevolg van een groot aanbod en een achterblijvende vraag werkelijk dramatisch te noemen.

"De eerste hausse vanuit Peru kwam in een slechte markt binnen. Op het dieptepunt van de markt was er van een vraag of prijs gewoon geen sprake, waarbij er in sommige gevallen ook nog sprake was van een matige kwaliteit", constateert de importeur. "Tel daarbij op dat Braziliƫ langer doorging dan andere jaren en de ongelofelijke congestie in de havens door scanning, dan kom je tot een 'perfect storm' zoals we zelden hebben beleefd. De markt stond volkomen stil en ik vrees dat veel mango's in de container zijn beland."

"Gelukkig komt er zoals altijd na een dieptepunt weer verbetering op de markt. Inmiddels lijkt de aanvoer vanuit Braziliƫ wel ten einde gekomen, is de eerste hausse vanuit Peru geweest en is iedereen aan het bijkomen van de bloedneuzen, losse tanden en blauwe ogen", vertelt Henk. "Inmiddels stabiliseert de mangoprijs door een beduidend lager aanbod, maar het blijft de vraag in welke mate de markt zich zal gaan herstellen."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer 
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
Tel: +31 180 745100
Henk@harshagebauer.nl    
www.harshagebauer.de