Albert Perez, van Continental Fresh

"Peruaans mangoseizoen één van de slechtste van de afgelopen jaren"

Er is een overvloed aan mango's uit Peru, vooral grotere maten van de Kent-variëteit. "De maten 10 en 12 zijn een beetje schaars, maar we hebben genoeg fruit in de maten 6 tot en met 9," zegt Albert Perez van Continental Fresh. Het bedrijf ontvangt Peruaanse mango's sinds begin december.

Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen dit seizoen lager, wat Perez toeschrijft aan grotere volumes die naar de VS komen in een tijd van zwakkere vraag. "In december kwam er heel wat fruit binnen uit Brazilië, Ecuador en Peru. In combinatie met ongunstige weersomstandigheden in de VS en de gebruikelijke logistieke problemen tijdens de feestdagen leidde dit tot soms zeer zwakke markten." Tegen het einde van het jaar werden in één week tijd drie miljoen kartons in de VS ingevoerd. "Ook de Europese markt heeft het moeilijk, waardoor een deel van het volume dat normaal daarheen zou gaan, naar de VS komt," voegde Perez eraan toe.


Politieke onrust
Hoewel het aanbod in december hoog was, was het dit seizoen nogal wisselvallig. "De politieke onrust in Peru heeft de consistentie van de voorraden aangetast." De typische werkonderbrekingen tijdens de feestdagen vormden een extra uitdaging. Over het geheel genomen werd het seizoen van vorig jaar gekenmerkt door een gelijkmatiger aanbod en sterkere prijzen.

Hoewel de wekelijkse hoeveelheden de afgelopen weken afnamen, omdat de seizoenen in Brazilië en Ecuador ten einde lopen, heeft de markt steeds geprobeerd de voorraden op te schonen en de prijzen te nivelleren. "De huidige prijzen zijn al een poos extreem laag," zei Perez. "De huidige markten dekken absoluut niet veel van de kosten die met de invoer van mango's gepaard gaan. Helaas zal dit seizoen de geschiedenis ingaan als een van de slechtste seizoenen voor Peruaanse mango's van de afgelopen jaren."


Schoon water
Een deel van de producten van Continental Fresh is speciaal gelabeld onder het label Water For All. Een percentage van de opbrengst van elke doos wordt gedoneerd aan BLUE Missions om schoon water en sanitaire projecten in Latijns-Amerika te financieren. Naast mango's importeert het bedrijf momenteel Water For All-komkommers en butternutpompoen uit Honduras. Butternutpompoen is verkrijgbaar in kleinhandelsverpakkingen en in bakken voor verwerking. "We staan klaar om te beginnen met ons Water For All mango-programma uit Mexico," aldus Perez. De levering van rode mangosoorten zal naar verwachting eind februari starten en het seizoen loopt dan tot en met september.

Voor meer informatie:
Albert Perez
Continental Fresh
Tel: +1 305 860 9611
albert@continentalfresh.com
www.continentalfresh.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.