Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocadokoper op zwarte lijst wegens afzet onrijpe producten

De Tanzaniaanse regering heeft de regionale autoriteiten in Njombe opgedragen Kandia Fresh Company te verbieden avocado's te kopen en te verkopen in en buiten het land. De minister van Landbouw, Hussein Bashe, vaardigde de richtlijnen uit omdat het bedrijf betrokken zou zijn bij de aankoop van onrijpe avocado's en deze zou dumpen op de stortplaats van de gemeenteraad van Njombe.

Minister Bashe beval de arrestatie van een werknemer van het bedrijf, David Sifuna Barasa, die betrokken was bij de aankoop van de avocado's in kwestie van twee tussenpersonen en zonder vergunning. Op de vraag van Bashe waarom hij onrijpe avocado's kocht, zei Barasa dat de producten in goede staat waren geoogst, maar dat ze slecht waren behandeld. Op de vraag of hij een vergunning had om avocado's van telers te kopen, bevestigde hij dat dit niet het geval was.

Op dat moment vroeg Bashe de ordehandhavers hem te arresteren, wat ze ook deden. Bronnen beweren dat Barasa tot 8 januari 11.423 kg avocado's had gekocht in Njombe. Maar 5.200 kg van de producten waren van slechte kwaliteit, omdat ze onrijp geoogst waren, en deze werden dus verplicht vernietigd.

Bron: thecitizen.co.tz

Publicatiedatum: