Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De heropening van de Amerikaanse markt voor Indiase granaatappel kan vraag aanzienlijk verhogen"

Het regenachtige weer in India heeft geleid tot lagere volumes uit de reguliere granaatappelteeltgebieden. GVK Naidu, directeur van Sam Agri, stelt dat nieuwere plantages op dit moment in het seizoen meer volumes leveren.

"Wij exporteren granaatappelpitten uit India naar Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. Wat de oogst betreft, was de totale opbrengst en het volume lager dan vorige jaren, door het ongewone weer en het verlengde regenseizoen in het zuiden en westen van India. Momenteel komt er een goed volume binnen uit nieuwere teeltgebieden in Rajasthan en Gujarat in West-India, terwijl er in de traditionele gebieden in Maharashtra en Karanataka minder oogst is."

Het coronavirus heeft de export van AGF-producten uit India veranderd, maar nu de pandemie voorbij is, worden de zaken weer normaal, aldus Naidu: "Onze maandelijkse exportvolumes van granaatappels hebben zich weer gestabiliseerd op het niveau van voor de pandemie op de Europese markt en in het Midden-Oosten. De heropening van de Amerikaanse markt voor de export van pruimen uit India is een zeer positieve ontwikkeling en kan voor 2023 een aanzienlijke vraag opleveren. Ook Australië is een nieuwe potentiële markt. Wij zijn ervan overtuigd dat op deze markt de vraag naar granaatappelpitten uit India zal toenemen."

Dat de Verenigde Staten weer open zijn voor de export van granaatappelpitten is een enorme ontwikkeling voor Sam Agri, aldus Naidu: "We zijn er erg op gebrand om onze export naar de VS te hervatten en onze jarenlange klanten wachten met spanning op de eerste zendingen. De eerste zending uit India wordt ergens in januari verwacht, aangezien de overeengekomen hoeveelheden coördinatie vereisen tussen verschillende departementen en agentschappen van de deelstaat en de centrale overheid. Als grote exporteur coördineren wij het initiatief om de zendingen van pruimen uit India opnieuw op te starten."

Sam Agri doet een paar stappen extra om ervoor te zorgen dat de ecologische voetafdruk zo duurzaam mogelijk is. "Wij nemen het voortouw om milieuvriendelijke initiatieven te nemen in onze drie grote verwerkingsfaciliteiten in het zuiden en westen van India. We hebben geïnvesteerd in zonnepaneelinstallaties in alle vestigingen; meer dan de helft van de gebruikte stroom is afkomstig van hernieuwbare bronnen. En in onze faciliteit in Nashik is ons waterverbruik voor 100% afkomstig van opgevangen regenwater. Al onze faciliteiten voldoen aan SMETA/SEDEX en ons personeelsbestand bestaat voor 80% uit vrouwen uit marginale gemeenschappen die zijn opgeleid om te werken in de hoogwaardige voedselverwerkingsindustrie," besluit Naidu.

Sam Agri exposeert tijdens Fruit Logistica 2023 in Berlijn. U vindt de exporteur in hal 5.2, stand D83.

Voor meer informatie:
GVK Naidu / Priyatham V
Sam Agri
pv@samagri.com 
www.samagri.com  

Publicatiedatum: