Het oogstseizoen voor druiven in Piura in het noorden van Peru bevindt zich in de laatste fase voor het bedrijf Fegurri. Volgens Alejandro Carvajal, general manager van Fegurri Sac, gevestigd in Piura, Peru, worden de laatste soorten rode en witte pitloze druiven geoogst: "We oogsten Allison, Crimson en enkele Red Globe. De witte druiven die we oogsten zijn Autumn Crisp en Sweet Globe."
"We maken nog een seizoen druiven af met een goed volume, kwaliteit en conditie van de bessen. En we beginnen ook aan de volgende snoeifase, dus we zijn nog niet klaar!" zegt Carvajal.
Volgens de tweede schatting van de Peruaanse vereniging van druiven, Provid, zal het land naar verwachting ongeveer 13% meer exporteren dan vorig seizoen. Ongeveer 22% van de Peruaanse druivenoogst wordt geteeld in Piura. Carvajal beschrijft het vroege Piura-seizoen, evenals de verzendomstandigheden en de exportmarkten waar ze het fruit naartoe sturen.
Het seizoen had een goed volume maar een gemiddelde kwaliteit voor de regio. Wij bereiken deze kwaliteit dankzij een gewasbeheer dat zich onderscheidt in de regio Piura en in Peru. Qua volume hebben we 10% meer fruit verstuurd. Onze exportmarkten bevinden zich voornamelijk in Aziƫ, met name in China, Korea, Vietnam en Taiwan, maar ook in Europa en de Verenigde Staten, waar de prijzen gemiddeld hoger liggen dan 20 dollar. Dit seizoen zijn onze zendingen aangekomen zonder het probleem van de vertragingen van vorig seizoen. Ik zou zeggen dat de situatie voor alle bestemmingen soepeler is dan vorig jaar," besluit Carvajal.
Voor meer informatie:
Alejandro Carvajal
Fegurri
Tel: +519 474 24186
alejandro.carvajal@fegurri.com.pe