Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monchy Food Company neemt cashewverwerkingsfabriek Amama Farms in Tanzania over

De directie van Monchy Food Company (MFC) heeft de overname van de cashewverwerkingsfabriek Amama Farms in Tandahimba, Tanzania volledig afgerond. "De cashewnoten uit de Tandahimba regio staan bekend om hun topkwaliteit en zijn zeer geliefd bij consumenten."

Olaf Noorman, CEO van Monchy Food Company: "Deze impact-investering stelt ons in staat om op meerdere fronten een bijdrage te leveren, waarbij het van groot belang is dat we dicht bij de oorsprong onze producten ‘sourcen’. De cashewnoot is één van de grootste exportproducten van Tanzania, maar slechts 5% van de cashewnoten wordt gekraakt en gepeld in het land zelf. De Tanzaniaanse cashewnoten worden tot dusver veelal in Azië gepeld en verpakt voordat deze naar Europa worden verscheept. Dit betekent een omreis van zo’n 11.000 kilometer waarmee onnodig veel CO2 wordt uitgestoten."

"Hier zien wij dus veel mogelijkheden voor verbetering, door een groot deel van het proces binnen Tanzania te behouden, daar nauw bij betrokken te zijn en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan CO2-reductie. Deze overname past dan ook naadloos in onze strategie als duurzame ketenregisseur." Noorman refereert er hierbij onder andere aan dat door MFC op deze manier de toegevoegde waarde van de cashewnoten in Tanzania blijft, wat een enorme economische impuls  is voor de regio. Een goede bezetting van de cashewverwerkings-fabriek in Tandahimba zorgt voor vele banen, voor zowel boeren als fabriekskrachten. "Hierbij wordt er voorzien in goede arbeids-omstandigheden en een leefbaar inkomen", aldus Noorman.

Voor meer informatie:
Monchy Food Company
Rivium 1e Straat 83
2909LE Capelle aan den Ijssel
+31 6 53728632
R.vandenberg@demonchyfoodgroup.nl
www.monchyfoodcompany.com 

Publicatiedatum: