Georgië mikt op 100.000 ton hazelnoten tegen 2025

Volgens Merab Chitanava, voorzitter van de raad van bestuur van de Georgische Vereniging van Hazelnoottelers, is de sector van plan de teelt met 40.000 ton per jaar te verhogen.

Als gevolg van regenweer en andere factoren is de hazelnotenoogst in 2022 ongeveer 30% lager dan in 2021 (40.000 ton versus 55.000 ton). Ook het aandeel van de pitten is gedaald van 38% naar 32%. Tegelijkertijd heeft Ferrero zijn aankoop van hazelnoten uit Georgië opgedreven, wat betekent dat het relatieve aandeel van hazelnoten van hoge kwaliteit in het land groeit.

De belangrijkste problemen waarmee de sector momenteel wordt geconfronteerd, zijn insectenplagen, het gebrek aan infrastructuur voor het opslaan en drogen van de hazelnoten en het slechte onderhoud van boomgaarden in het westen van het land. Er worden echter maatregelen genomen om deze problemen op te lossen: er worden nieuwe opslagfaciliteiten gebouwd, hazelnoottelers worden geholpen om de bruingemarmerde schildwants te bestrijden, de toegang tot krediet is vergemakkelijkt en kleinschalige telers krijgen financiële steun in de vorm van 500 lari (€ 174) per hectare, voldoende om alle benodigde gewasbeschermingsmiddelen te kopen.

Bron: a-ipp.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.