Oezbekistan verdubbelt export naar Rusland

In de context van de verschuiving op de internationale markten als gevolg van de oorlog in Oost-Europa hebben veel exporteurs hun zendingen naar Rusland moeten beperken, terwijl anderen hun plaats hebben ingenomen. Dit is het geval voor de AGF-exporteurs uit Oezbekistan, die hun verkoopvolume op de Russische markt hebben verdubbeld.

Voor Ozan Çiftçi, internationaal verkoopcoördinator bij Orient Agro Export in Tasjkent, is deze toename logisch: "Veel landen hebben sancties opgelegd gekregen en een verbod om zaken te doen met Rusland, terwijl Oezbekistan een voormalige Sovjetrepubliek is die groenten en fruit van goede kwaliteit produceert. Het is logisch dat de Oezbeekse producenten voorzien in de nieuwe behoeften van de Russische markt."

"Rusland heeft een enorme en veeleisende markt voor AGF. Zij kunnen elke productie die aan een bepaald kwaliteitsniveau voldoet absorberen," voegt Ozan eraan toe.

Volgens Ozan hebben Russische importeurs echter iets kleinere maten dan gebruikelijk geaccepteerd, zoals het geval is met pruimen uit Oezbekistan.

In het geval van Orient Agro Export was er geen verandering in de volumes omdat de teler een constante waarde van de export had. De Oezbeekse producent teelt kersen en pruimen en exporteert hoofdzakelijk naar Rusland, Korea en de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor meer informatie:
Ozan Çiftçi
Orient Agro Export
Tel: +99890965805
cozanciftci@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.