Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harm Valckx, Berry Packing Services:

"In Nederland lijken de gevolgen vorstschade in blauwe bessen beperkt"

Tholen - "Links en rechts is er in Europa wel wat vorstschade in de blauwe bessenteelt. Onder meer in Serviƫ, Midden-Polen en ook Noord- en Zuid-Duitsland worden er schades gemeld", vertelt Harm Valckx van Berry Packing Services uit Venlo. De schade in Nederland is volgens hem zeer beperkt gebleven. "De meeste telers in Nederland kunnen beregenen of hebben een andere vorstbescherming. Als ik over de hele lijn kijk, dan wordt de oogst volle bak, ook zullen we twee weken vroeger van start gaan."

Momenteel loopt het Marokkaanse seizoen ten einde met de grote volumes en is het Spaanse bessenseizoen volop gaande. "Er komen flinke volumes binnen en de prijzen staan wat onder druk. Omdat de prijzen gezakt zijn, staan er de laatste weken nogal wat acties gepland waardoor er wel volume weggaat. Zo zijn er veel acties met 500 grams verpakkingen, wat de verkoop zeker ten goede komt", vervolgt Harm, die de kwaliteit van de Marokkaanse en Spaanse bessen als redelijk typeert.

Als onafhankelijk pakstation voor zachtfruit verwerkt Berry Packing Services jaarlijks miljoenen kilo's aan bessen op haar verpakkingslocatie in Venlo. "We kunnen dagelijks grote hoeveelheden verwerken van het totale zachtfruitpakket. Daarbij zetten we volop in op mechanisering, zodat we ondanks onze groei het handjeswerk kunnen besparen. Vanaf deze herfst zullen we het pakstation verder uitbreiden door de naastgelegen ruimte te huren."

Voor meer informatie:
Harm Valckx
Berry Packing Services
Tel: 077-7650000
[email protected]
www.berrypackingservices.eu