Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europees afzetseizoen Zespri van start

Het Europese afzetseizoen van Zespri is nu begonnen, met de aankomst van het tweede en derde schip in Europa. De schepen hebben het inklaringsproces van Zespri voltooid en het fruit van deze schepen wordt nu gedistribueerd naar de klanten.

Jason Te Brake, Chief Operating Officer van Zespri, zegt dat het fantastisch is om in Europa van start te gaan na een succesvolle start op markten in Aziƫ. "We zijn erg blij dat het fruit dat in Europa aankomt van hoge kwaliteit is en we kijken ernaar uit om dit aan onze klanten te leveren en aan de sterke vraag te voldoen. Hoewel het teleurstellend is dat onze afzet in Europa werd vertraagd door de vondst van muizen op onze eerste zending, is het geruststellend dat onze systemen en processen ons in staat stelden het probleem te identificeren, in te dammen en te beheersen. Het aangetaste fruit blijft binnen de perken en we blijven samenwerken met onze verzekeraars en onze transportpartner om de oorzaak van het probleem te achterhalen en de volgende stappen te bepalen. Onze Europese klanten zijn blij dat ze aan de slag kunnen. Hoewel ze net als wij teleurgesteld zijn over de vertraging, hebben ze begrip getoond voor de situatie en onze acties gesteund."

Te Brake zegt dat het merk Zespri is gebouwd op een toewijding aan voedselveiligheid en een belofte om fruit van hoge kwaliteit te leveren, en dat het hier geen compromissen over zal sluiten. "We zijn ook verheugd dat de vrijhandelsovereenkomst tussen NZ en de EU in werking is getreden, waardoor het tarief van 8,8% op de export van kiwi's naar Europa is opgeheven. We hebben nauw samengewerkt met de regering om de overeenkomst te ondersteunen, wat zal bijdragen aan het rendement voor telers en onze inspanningen om meer Zespri kiwi's naar Europa te brengen," besluit Te Brake.

Voor meer informatie:
Anna Cross
Zespri
Tel: +64 27 316 7777
[email protected]

Publicatiedatum: