Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boris Manz - Alianza Fruittelers

"Chileense druiven in goede conditie aangekomen in Europa en het VK"

Chileense druiven begonnen in januari in kleine hoeveelheden het Verenigd Koninkrijk en Europa te bereiken, maar op dat moment kwamen de meeste druiven uit Peru, Zuid-Afrika en later uit India. De grote hoeveelheden Chileense druiven naar Europa/VK begonnen eind maart/begin april aan te komen. "We merken dat de meeste vraag naar rode pitloze Chileense druiven is van half april tot half juni. De Red Globe variƫteit doet het ook goed, we hebben aankomsten gezien sinds half april," zei Boris Manz van Fruit Growers Alliance.

"Het vroege seizoen uit het noorden van Chili begon een paar dagen eerder, maar de grotere volumes komen uit het centrale gebied, dat ongeveer twee weken vertraging had. Dit bracht natuurlijk druk op de prijzen met zich mee en met meer volumes is het een grotere uitdaging om ze in clamshells te verpakken."

"Over het algemeen zijn de omstandigheden goed geweest, we hebben een klein beetje regen gehad, maar we zien een goede kwaliteit bij onze aankomsten. Het fruit ziet er goed uit, de Brix is goed en de maatvoering komt overeen met de specificaties van onze klanten. Op dit moment hebben we binnenkomende rode pitloze bessen van Allison, Timco, Sweet Celebration en Crimson. We hebben ook een zeer goed programma van Red Globes. Voor witte pitloze zaden uit Chili richten we ons voornamelijk op Autumn Crisp, Sweet Globe en Arra15. Daarnaast hebben we een zeer interessant programma voor witte pitloze vruchten uit Piura, Peru met Sugar Crisp. Het fruit dat in Europa en het VK arriveert, is van uitzonderlijke kwaliteit en in uitstekende conditie."

FGA richt zich op de afzet van april tot begin juni en de vraag ziet er volgens Boris erg goed uit en de prijzen liggen op een goed niveau.

"Op dit moment zijn er nog wat Zuid-Afrikaanse rode pitloze pruimen, maar daar zien we geen problemen in omdat de volumes niet groot zijn. Op het gebied van witte pitloze zien we zeer belangrijke volumes uit India; we richten ons echter op andere variƫteiten om premium ruimte te winnen voor ons fruit uit Chili en Peru. We zijn over het algemeen erg positief over dit seizoen op het zuidelijk halfrond voor Europa en het VK, en we werken eraan om met een goed resultaat af te sluiten."

Voor meer informatie:
Boris Manz
Alianza Fruittelers
[email protected]

Publicatiedatum: