Doorbraak conserveringstechniek suikerriet

Volgens het gebruik kan suikerriet worden onderverdeeld in fruitriet voor verse consumptie en suikerriet voor de suikerproductie. China is een grote importeur van suikerriet en verbouwt ook een grote hoeveelheid fruitriet. "In het verleden werd suikerriet zelden geëxporteerd omdat het moeilijk was om het vers te houden tijdens langeafstandstransporten, maar nu is er een doorbraak bereikt voor dit technische probleem en men hoopt dat het riet over zee verdere exportmarkten kan bereiken." Tom Yan van Zhangzhou Zhuangyi Agricultural Development deelde de vooruitgang van het bedrijf in de conserveringstechnologie voor suikerriet en observaties over de exportmarkt met FreshPlaza.

"Suikerriet heeft een hoog suikergehalte en wordt bij het oogsten gesneden. Onjuiste opslag is gevoelig voor schimmel, meeldauw en roodheid. Dat is een grote uitdaging voor de export. Daarom wordt suikerriet op de internationale markt meestal per vliegtuig vervoerd en de kosten zijn hoog. Er is ook een andere manier om suikerriet te exporteren, namelijk door het na de oogst te schillen en vacuüm in te vriezen en het dan naar de exportmarkt te vervoeren. Onlangs is er echter een doorbraak gekomen in de vershoudtechnologie. Door een reeks handelingen, zoals het selecteren van fruitriet, het schoonmaken, het grondig ontsmetten en het vullen van het meest geschikte gas voor bewaring, kan het tot 60 dagen bij een geschikte temperatuur worden bewaard. Op die manier kan het naar verre exportmarkten worden vervoerd met behoud van de smaak," vertelde Tom.

Na het overwinnen van de technische moeilijkheden, voegde Tom eraan toe dat de volgende stap bestaat uit het promoten van fruitriet op de internationale markt en het voorbereiden van geschikte exportverpakkingen. "De manieren om suikerriet te eten omvatten het persen van sap, het direct eten en het toevoegen aan gerechten om de zoetheid en umami-smaak te verhogen. De Europese en Amerikaanse markten zijn relatief onbekend met de consumptie van suikerriet. Voor consumenten die nieuw zijn met fruitriet, hebben wij ongeschilde en geschilde stukken fruitriet in verpakkingen klaargemaakt. Wat de exportverpakking betreft, onderzoeken wij verder hoe een evenwicht kan worden gevonden tussen versheid, milieubescherming en kosten. Momenteel hebben we de exportprocedures voor suikerriet afgerond en werken we aan contacten met geïnteresseerde handelaren."

Volgens Tom kan suikerriet het hele jaar door worden geteeld en wordt het aanbod van suikerriet verminderd door onvoldoende temperatuurverschil en onvoldoende zoetheid van april tot augustus. Momenteel is de smaak van suikerriet op zijn best en is het teeltgebied druk bezig met de suikerrietoogst.

Voor meer informatie:
Tom Yan, Foreign Trade Manager 
Zhangzhou Zhuangyi Agriculture Development Co., Ltd
+86 18050678779 
+86 15280613112
tom@top-fruit.com 
www.top-fruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.