Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse avocadosector richt pijlen op Aziatische markt

De Zuid-Afrikaanse fruitsector heeft een uitdagend jaar achter de rug, maar er zijn ook enkele lichtpuntjes. Fruit SA, een overkoepelend orgaan voor de fruitsector in Zuid-Afrika, heeft intensief onderhandeld over een overeenkomst waardoor Mzansi's avocado's in India, China en Japan terecht zouden komen.

Dr. Mono Mashaba, gespecialiseerd adviseur voor marktontwikkeling bij Fruit SA, beweert dat de afronding van de onderhandelingen een sterke impuls heeft gekregen: "De avocadosector heeft de gevolgen van de zeer lage binnenlandse prijzen in Europa moeten ondergaan. De sterke afhankelijkheid van de Europese markt als enige belangrijke markt voor het product vormt een aanzienlijk risico voor de levensvatbaarheid van de sector op middellange en lange termijn."

Positief is echter dat in september met succes is geëxperimenteerd met een koudebehandeling om de oriëntaalse fruitvlieg te bestrijden, in samenwerking met een deskundige van het Japanse ministerie van Landbouw.

Bovendien was een bezoek van Fruit SA aan Japan eerder in oktober gericht op het lobbyen voor het sluiten van een protocol. Ze hadden ook een ontmoeting met potentiële importeurs om Zuid-Afrikaanse avocado's in het seizoen 2023 in te gaan voeren.

Bron: foodformzansi.co.za

Publicatiedatum: