Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toegenomen interesse in fruit uit India op Europese markt

"Indiaas guaveras biedt extra grote maten fruit"

De teelt van guave in India is verschoven in de richting van extra grote maten, zegt Kaushal Khakhar, CEO van de Indiase AGF-exporteur Kay Bee Exports. "De teelt van guave in India is dynamisch. Telers introduceren nu verschillende, grotere rassen op de Indiase markt. Terwijl het vorige ras klein van formaat was en gemiddeld 150 g tot 250 g woog, biedt het ras dat nu de voorkeur wegdraagt fruit van 400 g tot 700 g. Bovendien heeft het een zeer goede houdbaarheid van 15 tot 18 dagen en biedt het de consument een superieure eetervaring met sappig en zoet vruchtvlees." 

"De afgelopen jaren heeft de Indiase binnenlandse markt de voorkeur gegeven aan dit nieuwe ras, dat ook ideaal is voor de export. Terwijl de witvlezige guave momenteel overheerst, wint de roze/roodvlezige variant aan populariteit. We verwachten daarom dat het teeltareaal gaat uitbreiden."

Het is momenteel hoogseizoen in India, al stelt Khakhar dat de guaves jaarrond worden geoogst. "Onze guaves zijn verpakt met een BRC Grade AA+ goedgekeurde machine. We zijn het eerste bedrijf in onze branche in India dat deze certificatie heeft ontvangen. Dit betekent dat we onze consumenten fruit van topkwaliteit aanbieden dat voldoet aan de strengste voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen. Hoewel guave in India het hele jaar door wordt geoogst, worden de grootste volumes en de beste kwaliteit van november tot en met juli geoogst. Een grote uitdaging is het feit dat de fytosanitaire eisen voor guave per land verschillen. Daarom hebben we onze telers training gegeven in de verschillende wettelijke vereisten van onze huidige klanten, zodat we overal voedselveilige en verse guaves kunnen leveren."

Hoewel het Midden-Oosten de belangrijkste markt is waarop Kay Bee zich richt met guave, tonen Europese klanten steeds meer interesse in het fruit. "In de maanden september en oktober waren er enkele uitzonderlijke regenperiodes buiten het seizoen in India, wat leidde tot een daling van de opbrengst. Maar daarna is het weer aanzienlijk verbeterd en de wintertemperaturen zijn niet zo laag als verwacht. De kwaliteit en de beschikbare volumes zijn zeer bevredigend. Het seizoen ziet er veelbelovend uit. Momenteel is onze grootste markt het Midden-Oosten, maar onze klanten in de EU tonen sterke interesse. Hoewel onze etnische klanten in Europa de Indiase guave verkopen aan gespecialiseerde winkels, streven we ernaar om onze verkoop ook in de Europese retail te ontwikkelen." 

Met Kerst voor de deur denkt Khakhar niet dat de vraag naar guave zal dalen. Vanwege de gezondheidsvoordelen van dit fruit zullen de bestellingen waarschijnlijk niet afnemen, zegt hij. "Na eindejaarsfeesten met rijkgevulde maaltijden zien we vaak een toename van de consumptie van verse groenten en fruit op de Europese markt. Guave heeft veel gezondheidsvoordelen en is ruim verkrijgbaar. Het zal een goede aanvulling zijn in de schappen van de supermarkten. Guave staat erom bekend de bloedsuikerspiegel en insulineresistentie te helpen verlagen. Dat zijn twee eigenschappen die bijzonder belangrijk zijn voor mensen die lijden aan diabetes. Het is ook een rijke bron van vitamine C in vergelijking met ander fruit, wat een natuurlijke immuniteitsbooster is." 

Voor meer informatie:
Kay Bee Exports
Tel: +91 8879 000 973 (India)
[email protected]   
www.kaybeeexports.com 

Publicatiedatum: