Oekraïense blauwe bessen onderscheiden zich door smaak

In het jaarverslag van de International Blueberry Association (IBO) voor 2022, waarin de 10 grootste landen gerangschikt worden naar areaal blauwe bessen, neemt Oekraïne de achtste plaats in, vóór grote exporteurs zoals Spanje en Zuid-Afrika. IBO-experts schatten het areaal blauwe bessen in Oekraïne op 5.300 ha in 2021. Boven Oekraïne staat Mexico met 9.100 ha. Polen, dat op de 6e plaats staat, heeft 11.000 ha beplant met blauwe bessen.

Alle 10 landen die in 2021 aan de wereldtop staan op het gebied van blauwe bessen hebben het areaal vergroot. China, Peru en de VS waren de leiders in groeicijfers. Het areaal in China nam in één jaar tijd met bijna 9.000 ha toe, in Peru met 3.200 ha en in de VS met 2.900 ha. Polen plantte in 2021 nog eens 1.500 ha blauwe bessen en Oekraïne ongeveer 1.000 ha.

Ondanks het grote areaal blauwe bessen blijft Oekraïne qua opbrengst achter bij veel andere landen met een milder klimaat. Tegelijkertijd onderscheiden Oekraïense blauwe bessen zich echter door hoge smaakkwaliteiten als gevolg van unieke bodem- en klimaatomstandigheden.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.