Walnootprijzen in Moldavië zeer laag

De prijzen voor walnoten in Moldavië zijn tot dusverre ontmoedigend laag. Sommige handelsbedrijven zijn deze week begonnen met de aankoop van walnoten "van de markt", d.w.z. niet van partnertelers, waarmee koop- en verkoopcontracten worden gesloten na rechtstreekse onderhandelingen waarbij de prijzen niet worden bekendgemaakt. De door de handelaren aangekondigde groothandelsprijs voor "externe leveranciers" bedraagt 50-60 MDL/kg (€2,53-3,04 per kg), afhankelijk van de kwaliteit van de walnoten en het volume van de partij, meldt East-Fruit.

De prijzen voor walnoten zijn zeer laag omdat de exporteurs hopen dat de Europese groothandelaren hen een prijs van ten minste € 5,50 - € 6 per kg zullen bieden. De aangekochte hoeveelheden zijn echter klein en worden wellicht gedekt door contracten tussen exporteurs en enkele traditionele partners - notentelers. Er is geen grote behoefte aan de aankoop van notenpitten "van de markt".


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.