Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe bewaar je noten om te vermijden dat ze slecht worden?

"Noten komen vaak tot bij ons vanuit verre landen zoals Pakistan. Tijdens het transport komen ze regelmatig in aanraking met een erg vochtige lucht. Daardoor nemen ze water op en kunnen ze beschimmelen. In een hele zak noten zal je één beschimmelde noot niet zo snel opmerken en is het kwaad al snel geschied", legt Frank Devlieghere, professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent uit bij Het Laatste Nieuws. Afhankelijk van hoe en waar je noten bewaart, worden ze plots zompig, ronduit ranzig of helemaal anders van textuur en smaak. Hoe komt dat? 

Lees hier het volledige artikel van Het Laatste Nieuws

Publicatiedatum: