Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verslag Chinese groothandelsmarkt week 41

Chileense importavocado's komen op de Chinese markt, terwijl Thaise durianprijzen dalen

Chileense avocado's zijn nu in kleine hoeveelheden aangekomen. Avocado's uit verschillende landen en binnenlandse avocado's uit Yunnan zijn deze week te koop op de Chinese fruitgroothandelsmarkt. Er is nog steeds niet veel citrus uit Zuid-Afrika. Binnenlandse appelen en sinaasappelen komen de een na de ander op de markt.


Links: binnenlandse avocado; Rechts: Thaise Golden Pillow Durian

De importavocado's die momenteel op de Chinese markt zijn, komen uit Peru, Chili, Nieuw-Zeeland, Mexico en Yunnan. Volgens de handelaren zijn de kopers relatief gezien op zoek naar meer binnenlandse avocado's omdat de prijs relatief laag is, ongeveer 30% goedkoper dan importavocado's. Momenteel zijn importavocado's beter wat betreft uniforme grootte en smaak. Peruaanse avocado's zijn aan het einde van het seizoen, met weinig aanbod. De huidige prijs is dus niet veel veranderd ten opzichte van de afgelopen twee weken. Chileense avocado's, die vorige week werden aangeboden, kwamen niet veel aan en de prijs lag dicht bij die van Peruaanse avocado's. Sommige handelaren lieten weten dat ze over twee weken Chileense avocado's willen kopen, wanneer hun rijpheid en vruchtvleeskleur beter zijn. Bovendien zijn er niet veel avocado's uit Nieuw-Zeeland en Mexico.


Importavocado uit Chili

Nieuwe merken Peruaanse blauwe bessen komen de ene na de andere binnen. Door het gebrek aan aanbod van blauwe bessen de laatste tijd, zijn de prijzen van verschillende merken met meer dan 10% gestegen.

Er komt niet veel fruit uit Zuid-Afrika en de prijzen zijn de afgelopen week gestegen. De prijs van Zuid-Afrikaanse sinaasappelen is ongeveer gelijk aan die van vorige week. Het grapefruitseizoen in zuidelijk Zuid-Afrika loopt ten einde en het aanbod is klein. De prijs stijgt. Bovendien wordt de ene na de andere binnenlandse grapefruit genoteerd.


Binnenlandse grapefruit

Er zijn deze week niet veel nieuwe aankomsten van importappelen en het verlies is relatief groot omdat het aan het einde van het seizoen is. De recente afzet is niet ideaal.

Wat importkiwi's betreft zijn er momenteel weliswaar veel binnenlandse kiwi's op de markt, maar volgens de handelaren is de impact op de importkiwi's niet groot. Door het recente gebrek aan aanbod is de prijs lichtjes blijven stijgen, maar niet veel.

De prijs van Vietnamese durian is in wezen hetzelfde als vorige week, ongeveer € 125 per karton. De recente afzet is gemiddeld, maar het is beter om te verkopen wanneer de prijs stijgt tot meer dan € 139 vorige week. De Thaise Golden Pillow Durian nadert het einde van het seizoen en de prijs is onlangs gedaald. De huidige prijs is ongeveer
€ 125 per karton, terwijl de prijs vorige week nog hoger was dan
€ 139. Sommige handelaren zeiden dat de invloed van Vietnamese durians een van de belangrijke redenen is voor de daling van de prijzen van Thaise durian.


Thaise Golden Pillow Durian

Amerikaanse "emerald" pruimen zijn importpruimen die momenteel door veel handelaren worden verkocht. De huidige prijs is iets hoger dan in dezelfde periode van voorgaande jaren en de smaak is ook goed. Maar de verkoop is niet zo goed als in voorgaande jaren.

Er is een klein aantal Zuid-Afrikaanse peren aangekomen en die waren vlot uitverkocht. Daarnaast zijn ook Nederlandse peren in kleine hoeveelheden beschikbaar.


Nederlandse peren


Binnenlandse appelen

Binnenlandse appelen in de handel komen voornamelijk uit Yunnan en Shandong en worden meestal in geschenkdozen verkocht. Daarnaast zijn de binnenlandse Ehime geleisinaasappelen en rotssuikersinaasappelen nieuw.

Publicatiedatum: