Britse consumenten slaan diepvriesproducten in

Miljoenen mensen moeten maaltijden overslaan nu de kosten van levensonderhoud in het VK stijgen
Naarmate de kosten van levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk toenamen, kreeg bijna een op de vijf gezinnen met een laag inkomen in september te maken met voedselonzekerheid, wat betekent dat meer mensen honger leden dan tijdens de chaotische eerste weken van de Covid-lockdown, aldus de liefdadigheidsinstelling Food Foundation. Gezinnen in geldnood kochten niet alleen minder voeding, maar schrapten ook gezondere producten die ze onbetaalbaar achtten, volgens de laatste tracker van de stichting. Meer dan de helft van degenen die in voedselonzekerheid verkeren zeiden dat ze minder fruit hadden gekocht, terwijl iets minder dan de helft minder groenten had gekocht.
Bron: theguardian.com 

Britse consumenten slaan diepvriesproducten in om geld te besparen
Britse consumenten passen een nieuwe strategie toe om hun wekelijkse boodschappen te sparen: ze stappen over op producten met een lange levensduur. Klanten van Tesco kopen de laatste tijd meer diepvriesgroenten, vis en pizza. Sommige klanten van de grootste Britse supermarkt stappen ook over van verse naar droge pasta en van gekoelde soep naar soep in blik. Andere supermarkten, van J Sainsbury tot Iceland Foods, zien een soortgelijke trend.
Bron: bnnbloomberg.ca 

Aldi werft in vierde kwartaal 1.000 werknemers in Spanje aan
De Duitse discount supermarktketen Aldi zei dat het in het laatste kwartaal van het jaar 1.000 werknemers wil aanwerven in Spanje, in de aanloop naar de feestdagen. Het bedrijf zei dat het van plan is het aantal werknemers in het land met 16% te verhogen tot 7.500 na een uitbreiding in winkels in verschillende Spaanse regio's.
Bron: reuters.com 

Lokale telers richten nieuw bedrijf op om de kracht van Noord-Ierse groenten aan te tonen
Groentetelers uit heel Noord-Ierland hebben zich verenigd in een nieuwe zakelijke samenwerking om meer consumenten ervan te overtuigen voorrang te geven aan lokaal geteelde producten voor hun eigen gezondheid en ten voordele van de sector hier en van de planeet. De telers hebben Veg NI opgericht, een vrijwillig collectief dat zich inzet voor samenwerking in de hele sector bij professionele klantgerichte promoties en publieksvoorlichting over de gezondheidsvoordelen van lokale groenten, aldus Adrian McGowan, de voorzitter van de organisatie. Veg NI is ook een reactie op de positie van Noord-Ierland als Britse regio met de laagste consumptie van verse groenten, die nu als essentieel voor een gezonde voeding worden beschouwd.
Bron: newsletter.co.uk 

In’s Mercato, Aspiag Service en Esselunga breiden Italiaanse aanwezigheid uit 
In's Mercato is van plan 29 winkels te openen in Toscane (Florence, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia en Siena), acht in Marche (Ancona, Fermo, Macerata en Pesaro) en één in de regio Umbrië (Città di Castello). Aspiag Service, de Spar-franchisenemer voor de Italiaanse regio's Triveneto, Emilia-Romagna en Lombardije, heeft drie winkels overgenomen die voorheen onder de vlag van Winner Supermercati werden geëxploiteerd. Esselunga heeft de steden Venetië en Rome en de regio Ligurië op het oog voor verdere uitbreiding, aldus Roberto Selva, hoofd marketing en klantenservice.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Nieuwe Aldi-winkel opent in Gypsy Lane in Luton
Een nieuwe Aldi-winkel in Luton heeft zijn deuren geopend. De ParalympicsGB-zwemster Louise Fiddes heeft het rode lint doorgeknipt samen met leerlingen van The Linden Academy Primary School. De gouden en zilveren medaillewinnares van de ParalympicsGB gaf gratis zakken verse groenten en fruit aan de eerste 30 klanten in de rij, voordat ze een inspirerende bijeenkomst gaf voor leerlingen van The Linden Academy als onderdeel van het initiatief van de supermarkt, Get Set to Eat Fresh, dat al meer dan 2 miljoen schoolkinderen heeft geïnspireerd om meer te leren over de voordelen van vers, gezond eten.
Bron: lutontoday.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.