David Besnard, ABCD de l'Exotique:

"Hoewel de situatie is verbeterd, zijn luchtvrachtproblemen nog steeds aanwezig"

Het Franse ABCD de l'Exotique, een importeur gevestigd op de MIN-markt in Rungis, verhandelt al ongeveer 20 jaar papaja's. "Er zijn vooral papaja's uit Brazilië op de markt, maar ook enkele uit Spanje en Afrika, maar dan wel in zeer kleine hoeveelheden", zegt manager van het bedrijf David Besnard.

Net als vele andere importeurs die afhankelijk zijn van luchtvervoer, kampt ook ABCD de l'Exotique met logistieke problemen. "Wij handelen voornamelijk in Formosa-papaja, die wij per vliegtuig vervoeren. Sinds de coronacrisis hebben we enkele nogal chaotische momenten meegemaakt als gevolg van de gevaren bij het laden, de stijging van de transportkosten en de beschikbaarheid van luchtvracht. Op dit moment is de situatie weliswaar nog steeds lastig, maar toch beter dan vroeger. Het voordeel daarvan is dat dit relatief hoge en constante prijzen oplevert", vertelt David.

De consumptie is momenteel vrij stabiel. "We zijn de laatste jaren in een hogere klasse terechtgekomen, vooral met de Formosa-papaja, een stuk fruit van ongeveer 1 kg, dat wat betreft de smaak krachtiger is dan de Golden papaya, haar kleinere tegenhanger, die meestal rond de 600 g. weegt. Er wordt jaarrond steeds meer papaja geconsumeerd. Dit betekent niet dat er sprake is van een echte piek in de afzet, maar wel dat die momenteel vrij constant is.

Voor meer informatie:
David Besnard
ABCD de l’Exotique
Tel.: +33 (0)1 46 87 21 32 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.