Vers sap voortaan van klimaatneutraal gecertificeerde sinaasappels bij PLUS

De sinaasappels in de juicer-apparaten van PLUS, waarmee klanten in de winkel vers sinaasappelsap kunnen persen, zijn vanaf deze week klimaatneutraal gecertificeerd. PLUS is hiermee de eerste supermarkt in Nederland die voor het versgeperste sinaasappelsap in de winkels CO²-neutrale sinaasappels gebruikt. Het is een belangrijke stap voor de supermarkt - die per week tienduizenden liters vers geperst sinaasappelsap verkoopt - binnen het streven naar een nóg klimaatvriendelijker assortiment.

Van plantage tot pers
Voortaan zijn alle sinaasappels in de juicer-apparaten van PLUS dus klimaatneutraal. Dit betekent dat PLUS de CO² die in de sinaasappelketen vrijkomt, berekent en inzichtelijk maakt (stap 1), jaarlijks verplicht reduceert (stap 2) en compenseert (stap 3). Wanneer alle drie de stappen zijn doorlopen en goedgekeurd, zijn de sinaasappels van plantage tot aan de pers klimaatneutraal gecertificeerd. Zo zet PLUS zich samen met haar ketenpartners in om de CO²-uitstoot die vrijkomt bij het telen, vervoeren en opslaan van de sinaasappels te minimaliseren.

Steeds meer PLUS producten klimaatneutraal
Met een steeds klimaatvriendelijker assortiment werkt PLUS aan een steeds kleinere CO²-voetafdruk en dus minder impact op het klimaat. Onlangs werd de ananas van PLUS klimaatneutraal gecertificeerd. De bananen en koffie en thee van het huismerk zijn dat al langere tijd. Deze producten voldoen allemaal aan de eisen van de Climate Neutral Certification standaard.

Clean cooking with biogas
De CO²-uitstoot die nog niet gereduceerd kan worden, compenseert PLUS door te investeren in het project ‘Clean cooking with biogas’ van het Fair Climate Fund. Dankzij dit project krijgen huishoudens op het platteland van Kenia toegang tot een 100% duurzame en schone manier van koken. Koken op biogas is beter voor de gezondheid, het klimaat én het milieu.

Bron: Plus


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.