Richard Strijbis, Tovano:

"Nieuwe oogst abrikozen, dadels en vijgen luidt traditioneel sterk laatste kwartaal in"

Tholen - Het laatste kwartaal van het jaar zorgt altijd weer voor reuring in de tent bij Tovano. "Klagen kunnen we altijd nog, maar voorlopig krijgen we weer mooie nieuwe aankomsten binnen", stelt Richard Strijbis van de noten- en zuidvruchtenhandel uit Maasdijk.

"De eerste abrikozen zijn al binnen. De eerste vijgen van onze Turkse aflader Ephesus komen 7 oktober weer onze kant op. Daarmee zijn we weer de eerste in Nederland die ze beschikbaar hebben. Traditiegetrouw zijn de prijzen voor de eerste vijgen vrij fors en dat is dit jaar niet anders, vanwege een lagere oogst. De echte kenners weten de vijgen echter altijd weer te waarderen", vertelt Richard. Vorige maand startte Tovano al met de eerste Spaanse mini-vijgen. "Die handel gaat niet met auto's tegelijk, maar ze zijn wel ideaal te gebruiken als snack en onze klanten van speciaalzaken tot supermarkten en exporteurs kunnen er goed weg mee."

"Daarnaast komen de Mazafati-dadels uit Iran volgende week weer binnen en staat de nieuwe Medjoul-dadeloogst in Israël weer op punt van beginnen. De Medjoul blijft de crème de la crème onder de dadels. De kleinverpakkingen verkopen we grotendeels aan de supermarkten, maar het gros van de Medjoul-dadels verkopen we in 5 kilo-verpakking aan de Nederlandse AGF-groothandels en exporteurs. Tegelijkertijd starten we ook met de nieuwe oogst Tunesische dadels en daarmee hebben we voor klanten met een wat kleiner budget ook een prima alternatief voorhanden", aldus de noten- en zuidvruchtenhandelaar. 

"Natuurlijk hebben wij ook met de economische situatie en hogere kosten te maken. Dat zorgt best wel voor spanning in de markt. Tegelijkertijd ben ik niet ontevreden hoe de handel door blijft lopen. We hebben veel leuke dingen die er aan zitten te komen en ik ben onverminderd positief om te knallen richting het einde van het jaar!"

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
+31 (0)174 52 83 33
richard@tovano.nl     
www.tovano.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.