EU blijft belangrijke handelspartner voor noten uit de VS

In 2021 importeerde de Europese Unie voor $7,1 miljard aan noten uit de hele wereld. De Verenigde Staten zijn met 2,5 miljard dollar de grootste leverancier van noten in de EU-27, goed voor 35 procent van de totale invoer. Turkije is de tweede grootste leverancier met bijna 23 procent van de invoer, gevolgd door Vietnam en Chili.

De Amerikaanse amandelen (zowel in de dop als zonder dop) zijn goed voor 1,3 miljard dollar, gevolgd door pistaches met 687 miljoen dollar en walnoten met bijna 371 miljoen dollar. Binnen de EU zijn de belangrijkste importeurs van Amerikaanse noten (in volgorde van belangrijkheid) Duitsland, Spanje en Nederland.

De voedselverwerkende industrie en de snackindustrie blijven de belangrijkste afnemers. De groeiende populariteit van gezondere snacks en eetgewoonten onder Europese consumenten blijft de consumptie van noten, al dan niet bewerkt, stimuleren. Noten blijven ook een belangrijk onderdeel van tradities, vooral met Kerstmis.

Veel consumenten zien noten als gezondheidsvoordelen en nemen ze steeds vaker op in hun eetpatroon. Het verlangen naar algemene gezondheid en welzijn, de toenemende belangstelling voor plantaardige diëten (veganistisch en vegetarisch) - samen met de publicatie van wetenschappelijke studies die de voordelen van notenconsumptie benadrukken - blijven de vraag naar deze producten aanwakkeren.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.