Costa Ricaanse ananas wordt duurder door wereldwijde inflatie

De Costa Ricaanse Kamer van Verenigde Ananastelers (Kamer van Piñeros Unidos) heeft in het kader van haar verantwoordelijkheid tegenover de partners en de personen die direct en indirect afhankelijk zijn van de ananassector, haar bezorgdheid geuit over wat er in haar land gebeurt in lijn met wat er wereldwijd gebeurt.

"De stijging van de teeltkosten van ananas is te wijten aan de stijging van de primaire benodigdheden voor kartonnen dozen, meststoffen, machines en brandstof, die de waarde van € 1 per karton van de werkelijke prijs ver overschrijden. De Costa Ricaanse telers hebben deze stijgingen in 2022 doorstaan zonder de hogere kosten aan de eindmarkten door te berekenen."

Helaas is deze situatie niet houdbaar voor 2023, aangezien de markt zeer waarschijnlijk zal worden gereguleerd, met het doel de sector, de sociale duurzaamheid en de milieusystemen te beschermen en natuurlijk het werk van vele gezinnen die direct of indirect afhankelijk zijn van deze activiteit in Costa Rica.

Het is belangrijk erop te wijzen dat de ananassector in de noordelijke zone van Costa Rica volgens de overheidsstatistieken goed is voor ongeveer 16.000 directe banen en 46.000 indirecte banen.

De Kamer van Piñeros Unidos is een groep ananastelers uit het noorden van Costa Rica, die een hoeveelheid van 60 mln kartons per jaar vertegenwoordigen en 70% van de onafhankelijke telers uit de noordelijke zone vertegenwoordigen."Alle bovenstaande informatie wordt vermeld met het doel alle spelers op het gebied van ananas, zowel nationaal als internationaal, op de hoogte te houden. Vooral degenen die dagelijks genieten van de heerlijke smaak van de Costa Ricaanse ananas."

Voor meer informatie:
Cámara de Piñeros Unidos de la Zona Norte
+506 6196 3635
info@camaradepinerosunidos.com 
www.camaradepinerosunidos.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.