Reden: droogte en vorst

Chili verwacht 15% minder avocado’s

Volgens Mundoagro wordt voor 2022/23 een opbrengst van 186.423 ton avocado’s verwacht in Chili, wat 14,4% minder is dan de 217.000 ton van vorig seizoen. De redenen voor deze daling zijn droogte en vooral vorst die de gewassen eind mei en begin juni trof.

Naar verwachting zal 55% van de oogst bestemd zijn voor export, voornamelijk naar West-Europa. De overige 45% wordt op de binnenlandse markt afgezet. Van de belangrijkste gewassen in Chili wordt van avocado het hoogste percentage van de oogst in eigen land afgezet.

"Hoewel we een complexe winter hebben gehad door de vorst, heeft de Chileense sector haar enorme veerkracht en haar sterke concurrentiepositie in de wereld laten zien. Dit is vooral relevant als we bedenken dat de Chileense tuinbouw wordt uitgedaagd door de lokale en mondiale context, met hoge logistieke kosten, scherpe stijgingen van de grondstofprijzen en tegenslagen zoals droogte," zegt José Gabriel Correa, voorzitter van het Avocado-comité.

De prognoses voor dit seizoen zijn het resultaat van veldwerk door het gerenommeerde adviesbureau iQonsulting, gespecialiseerd in het opstellen van economische rapporten voor de agribusiness.

Bron: mundoagro.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven