Uitvoer Braziliaanse mango stijgt in augustus, maar nog steeds lager dan die van 2021

De Braziliaanse mango-zendingen zijn afgelopen augustus, hoewel nog wel langer dan in dezelfde maand vorig jaar, verbeterd. In die maand steeg het volume fruit bestemd voor het buitenland met 9% ten opzichte van de maand juli, tot iets meer dan 13.000 ton. De prestatie is echter 39,6% lager op jaarbasis.

De toename van de verzendingen in vergelijking met juli is toe te schrijven aan het begin van de verzendingen naar de VS, die ondanks een trage start inmiddels betere prestaties hebben opgeleverd dan in juli. Ook de kwaliteit van de mango's uit de vallei van São Francisco is verbeterd, wat de verzendingen ten goede is gekomen.

Van januari tot augustus van dit jaar werd echter slechts 91.300 ton verzonden, 19% minder dan in dezelfde periode in 2021, toen de uitvoer iets meer dan 112.400 ton bedroeg. De lager dan verwachte resultaten zijn te wijten aan weersproblemen in de eerste helft van het jaar en logistieke problemen bij de verzendingen, zoals een beperkte beschikbaarheid van containers en schepen. Daarnaast belemmeren moeilijkheden bij de omzetting van teeltkosten in verkoopprijzen positievere onderhandelingen voor exporteurs.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven